Güncel Haberler

Shved Tek Başına Direndi Ama Olympiakos’u Deviremedi

Turkish Airlines Euroleague‘in açılış haftasında Rus ekibi Khimki Moskova, yenilenmiş kadrosu ile koç Blatt yönetiminde başarı kovalayan Olympiakos‘u konuk etti. Shved’in Yunan ekibine tek başına kafa tutmaya çalıştığı mücadelede parkeden galip ayrılan taraf 87-66 ile Yunan ekibi oldu.

Maçın ilk bölümünde karşılıklı seriler izledik. Khimki Gill’in tek başına sürüklediği 10-0’lık seri ile öne geçerken Olympiakos koç Blatt’ın molasının ardından Spanoulis liderliğinde 11-0’lık seri ile karşılık verdi ve öne de geçmeyi başardı. Shved ilk çeyrekten devreye girdi ve üst üste 10 sayı buldu, Khimki çeyreği 22-20 önde geçti.

Kırmızılar ikinci çeyreğe forvetlerden ve pota altından rahat sayılar bularak başlayınca yine 9-0’lık bir seri geldi. Khimki adına ise tek direnebilen yine Shved oldu. Ev sahibi savunmada problemler yaşayınca faul hakkını da erken doldurdu. Bunu iyi kullanan Yunan ekibi bol bol çizgiye giderek skor üretmeye başladı. Khimki Shved ile direnmeye devam etti. Devrenin sonuna damga vuran isim ise Spanoulis oldu, 1 asist ve son saniye üçlüğü ile skoru belirledi. Olympiakos devreye 44-34 önde girdi.

İkinci devreye de etkili başlayan taraf Olympiakos oldu, ilk bölüm geçilirken farkı 15 sayıya kadar çıkardı Yunan ekibi. Ama yine seriler ön plana çıkmaya başladı, Khimki Shved liderliğinde 10-2’lik seri yakaladı ve farkı tekrar erittiler. Kırmızılar ritimlerini bulmakta gecikmediler ve tekrar farkı açarak son çeyreğe 63-54 önde girdiler.

Son çeyrekte mental ve fiziksel olarak daha diri giren Olympiakos Vezenkov’dan gelen ekstra üretimin sayesinde farkı çift hanelere çıkarmayı başardı. Son bölümde de disiplinden ödün vermeyen koç Blatt’ın öğrencileri direnci kırılmış Khimki karşısında farkı açtıkça açtı ve beklenenden çok daha rahat bir skorla, 87-66 galibiyete ulaşmayı başardı Moskova deplasmanında.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …