Güncel Haberler

Granger Coştu Baskonia Deplasmanda Zalgiris’i Devirdi

Euroleague Final Four’a ev sahipliği yapacak olan ve bu hedefte kadrosunu güçlendiren Baskonia, geçtiğimiz sezonu 3.sırada tamamlayan koç Jasikevicius yönetimindeki Zalgiris Kaunas‘a konuk oldu. Litvanya temsilcisi 15.000 taraftarı önünde beklentilerin altında bir performans gösterdi ve rakibine kolay teslim oldu, Baskonia bu zorlu deplasmandan 87-79 ile galibiyet çıkarmayı bildi.

Maça pota altını etkili kullanarak başlayan Zalgiris’e karşı Baskonia ise üçlüklerle karşılık verdi, skorda denge verdi. Yüksek tempoda oynanan ve hücum performanslarının ön planda olduğu ilk çeyrek Zalgiris’in 24-22 üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrekte de temposunu düşürmeyen ve açık alanda istediği hızlı hücum sayılarını bulan Baskonia, devreye de 42-39 önde girdi.

Üçüncü çeyreğin ilk bölümü tamamlanırken skorda 46-46 beraberlik vardı. Bu noktadan sonra İspanyol ekibi savunmayı sertleştirerek üst üste bulduğu savunma kaynaklı sayılarla çeyreğin son bölümüne girilirken fark 12 sayıya kadar çıktı ve son çeyreğe Baskonia’nın 63-53 üstünlüğü ile girildi.

Son çeyrekte fark daha da açıldı ve 18 sayıya kadar çıktı. Zalgiris ancak bu noktadan sonra kendine gelebildi ve üst üste bulduğu 3 sayılık atışlarla maça ortak olmaya başladı, 18-6’lık seriyle bitime 30 saniye kala farkı 6 sayıya kadar indirdiler. Ancak geç toparlandılar, süre yetmedi ve Baskonia Granger’ın kritik anlarda bulduğu üçlükler rakibini daha fazla yaklaştırmadı, zorlu Kaunas deplasmanından 87-79’luk galibiyet çıkarmayı başardılar.

İki takım adına ön plana çıkan performanslar:
Zalgiris Kaunas: Nate Wolters 19 sayı 3 ribaund 5 asist, Arturas Milaknis 12 sayı
Baskonia: Marcelinho Huertas 11 sayı, Matt Jenning 11 sayı, Jayson Granger 15 sayı (5/7 üçlük) 4 asist, Tornike Shengelia 12 sayı 6 ribaund, Shavon Shields 14 sayı (2/3 üçlük)

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …