Güncel Haberler

Zeljko Obradovic ve Tyler Ennis’in Gran Canaria maçı görüşleri

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın 2018-2019 sezonu Turkish Airlines EuroLeague ilk hafta maçında Herbalife Gran Canaria ile 12 Ekim Cuma günü 20.45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynayacağı mücadele öncesi Zeljko Obradovic ve Tyler Ennis görüşlerini dile getirdi.

İspanyol temsilcisinin tempolu bir oyun oynadığına vurgu yapan ve taraftarlardan salonu doldurmalarını beklediğini ifade eden Obradovic, mücadeleyle ilgili olarak “Gran Canaria, EuroLeague’deki yeni ekiplerden biri. Çok spesifik bir basketbol oynuyorlar. Koç Salva Maldonado’yu çok yakından tanıyorum, benim ACB’de çalıştığım dönemlerde kendisi de bu ligde görev yapıyordu. Karşılaşmanın nasıl bir şekilde seyredeceğini kesinlikle anlamamız gerekiyor. Savunmada agresif olmaya ve hücumda da tempo yapmaya çalışıyorlar. Çok fazla sayıda üç sayılık atış kullanıyorlar. Tüm bunlardan hareketle söyleyebilirim ki çok tehlikeli bir takımla oynayacağız. EuroLeague’de her takıma karşı olduğu gibi onlara da büyük saygı duyuyoruz. İlk maçımız olması nedeniyle bu maçta taraftarlarımızın salonu doldurmalarını ve takımımıza yardım etmelerini bekliyorum.” dedi.

Takıma bu yaz dahil olan ve kariyerinin ilk EuroLeague mücadelesinde boy gösterecek Tyler Ennis ise “EuroLeague’de ilk kez forma giyecek olmaktan dolayı gerçekten heyecanlıyım. Elbette evimizde oynayacağımız ilk karşılaşmayı kazanabilmeyi çok istiyorum. Bence bu sezondan ne beklememiz gerektiğini gösteren, çok faydalı bir hazırlık dönemi geçirdik. Fakat normal sezon çok daha yoğun ve zorlu olacaktır. İlk maça hazır olabilmek adına çok çalışıyoruz ve umarım bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılırız.” ifadelerini kullandı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …