Güncel Haberler

Fenerbahçe – Gran Canaria Maç Önü Notları

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague ilk hafta maçında Herbalife Gran Canaria’yı konuk ediyor. 12 Ekim Cuma günü 20:45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele beIN Sports3 ve beIN Sports Haber kanallarından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Christos Christodoulou (Yunanistan), Carmelo Paternico (İtalya) ve Fernando Rocha (Portekiz) hakem üçlüsü yönetecek.

Fenerbahçe’de son durum

Takımımız, bu sezon iki resmi maça çıktı. Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesinde Anadolu Efes’e 62-65 mağlup olan Fenerbahçe, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ilk hafta karşılaşmasında ise Beşiktaş Sompo Japan’ı 78-73 geçmeyi bildi. Beşiktaş mücadelesinde Kostas Sloukas 16 sayı, 4 asist ve 3 ribaund, Nicolo Melli 14 sayı, 9 ribaund, 3 top çalma ve 2 asist, Sinan Güler de 14 sayı üretti.

Ekibimiz, yaz döneminde oynadığı mücadelelerde ise şu skorları almıştı:

Fenerbahçe 89-80 Tunus Milli Takımı
Limoges CSP 84-75 Fenerbahçe
AX Milan 79-74 Fenerbahçe
Dinamo Sassari 95-86 Fenerbahçe
Maccabi FOX Tel Aviv 60-65 Fenerbahçe
Fenerbahçe 84-79 AX Armani Exchange Olimpia Milan
Fenerbahçe 86-76 CSKA
Fenerbahçe 94-92 Maccabi
Panathinaikos 85-80 Fenerbahçe

Fenerbahçe’de Joffrey Lauvergne dört sezon sonra ilk kez EuroLeague’de forma giyecek. Tyler Ennis de kariyerinde ilk kez EuroLeague’de boy gösterecek.

Luigi Datome, EuroLeague’de kullandığı son 18 serbest atışta isabet kaydetti. Melih Mahmutoğlu ise faul çizgisinde son 10 denemesinde hata yapmadı. Yunan oyun kurucumuz Kostas Sloukas, son 10 EuroLeague müsabakasında da en az bir 3 sayı isabeti buldu. Ahmet Düverioğlu %70.9 iki sayılık atış isabet yüzdesiyle 2017-18’de EuroLeague’de bu alanda en yüksek orana sahip isimdi.

Ali Muhammed, 50 sayı daha bulması halinde EuroLeague kariyerinde 1000 sayı barajını aşacak. Muhammed, yedi 3 sayı isabeti daha kaydetmesi halinde EuroLeague kariyerinde 200. 3 sayı isabetini bulmuş olacak.

Herbalife Gran Canaria hakkında

Herbalife Gran Canaria, EuroLeague’de ilk sezonuna, geçtiğimiz yıllarda Eurocup kulvarında elde ettiği başarıları tekrar etme amacıyla giriyor. 1963 yılında kurulan Gran Canaria, İspanya’da en üst lige 1985 yılında yükseldi. İspanya’da ilk Play-off maçını 2000 yılında oynayan Gran Canaria, 2001 yılında da Koraç Kupası’nda mücadele etti. ULEB Cup’ta ilk defa 2003-04 sezonunda boy gösteren Gran Canaria, sekizli final turunda Real Madrid’e elenmekten kurtulamadı. 2004-05’te ULEB Cup’a normal sezonda veda eden İspanyol ekibi, 2006-07’de ise sekizli final turunda FMP’ye elendi. 2009-10’da çok başarılı bir Eurocup sezonu geçiren Gran Canaria, Panellinios’a elenerek çeyrek finalin ötesine geçme fırsatını tepti. 2012-2013’te ilk kez Kral Kupası’nda ve İspanya Ligi’nde yarı finale yükselen Gran Canaria, 2013-14’te de 11.500 kapasiteli Gran Canaria Arena’ya taşındı. Bu sezonda ligin ilk bölümünü 22 galibiyet ile kendi rekorunu kırarak bitiren Gran Canaria, 2014-15’te de Aito Garcia Reneses yönetiminde ve Walter Tavares önderliğinde Eurocup finali oynadı. Eurocup’ta o sezonda oynadığı 24 maçın 21’ini kazanan Gran Canaria, finalde Khimki engeline takıldı. 2016’da Kral Kupası finalinde Real Madrid ile karşılaşan Gran Canaria, Eurocup’ta da Galatasaray’a yarı finalde 1 sayı farkıyla elendi. Bu dönemde İspanya Ligi’nde de iki sezon üst üste Play-off oynama başarısı gösteren Gran Canaria, her iki eleme turunda da Baskonia’yı geçemedi. Rakibimiz, 2016’da en büyük başarısına imza attı ve İspanya Süper Kupası’nı kazandı. 2017 ve 2018’de Eurocup’ta çeyrek final oynayan Gran Canaria, 2017-18’de İspanya Süper Kupası’nda final, Kral Kupası’nda da yarı final gördü. Yükselişini adım adım sürdüren Gran Canaria, geride bıraktığımız sezonda da İspanya Ligi Play-off çeyrek finalinde Valencia’yı nefes kesen üçüncü maçın ardından deplasmanda 89-92 ile geçerek EuroLeague biletini ilk kez cebine koydu.

Herbalife Gran Canaria’da son durum

EuroLeague’in yeni temsilcisi, yaz döneminde kadrosunu tecrübeli isimlerle takviye etmeye çalıştı. Başantrenörlük pozisyonunda göreve İspanya’nın tecrübeli koçlarından biri olan ve daha önce de Canaria için çalışan Salva Maldonado getirildi. Maldonado, son iki sezonda Estudiantes takımında görev yapmıştı. Takımın oyuncu kadrosuna dahil olan önemli isimler ise D.J. Strawberry (Beşiktaş), Kim Tillie (Olympiacos), Luke Nelson (Betis), Christopher Evans (Monaco), Clevin Hannah (Murcia) ve Alex Madsen (USK Prag) oldu. Gal Mekel, Nicolas Brussino, DJ Seeley, Nikola Radicevic ve Pablo Aguilar ise takımdan ayrıldı.

Gran Canaria’nın kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Guardlar: Albert Oliver, Clevin Hannah, Luke Nelson
Forvetler: DJ Strawberry, Marcus Eriksson, Xavier Rabaseda, Pauli Orioli, Christopher Evans, Alex Madsen, Kim Tillie, Eulis Baez
Pivotlar: Anjezs Pasecniks, Ondrej Balvin, Lucas Fischer
Koç: Salva Maldonado

Gran Canaria’da takımın en önemli skor opsiyonu konumunda yer alan Marcus Eriksson’un sakatlığı bulunuyor. Daha önce Barcelona forması giyen Eriksson 2017 yazında Gran Canaria’ya geçmiş ve 2017-18 sezonunda takımının en etkili isimlerinden biri olmuştu. Luke Nelson da bu maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Geride bıraktığımız sezonu Olympiacos ile geçiren ancak sakatlığı nedeniyle uzun süre parkelerden uzak kalan Kim Tillie, sakatlık dönüşünde eski formunu yakalayarak takımına destek olmaya çalışıyor. Eriksson ve Tillie’nin yanı sıra Xavi Rabaseda ve D.J. Strawberry de EuroLeague tecrübesine sahip oyuncular. 40 yaşındaki oyun kurucu Albert Oliver’in kariyerinin ilk EuroLeague maçına çıkacak olması da bu mücadelenin keyifli notlarından biri olarak dikkat çekiyor.

Gran Canaria’da D.J. Strawberry 2014-2015 sezonunda oyuncularımız Ali Muhammed ve Barış Hersek ile Pınar Karşıyaka’da birlikte forma giymişti.

Gran Canaria, bu sezon İspanya Ligi’nde üç maça çıktı ve bir galibiyet elde etti:

  1. Hafta: Barcelona Lassa – Herbalife Gran Canaria: 98-78 (Eulis Baez 16 sayı, Chris Evans 14 sayı, Clevin Hannah 12 sayı)
  2. Hafta: Herbalife Gran Canaria – Monbus Obradoiro: 92-93 (Xavi Rabaseda 18 sayı, Chris Evans 14 sayı, Clevin Hannah 13 sayı, 10 asist)
  3. Hafta: Herbalife Gran Canaria – CAFeS Candelas Breogan: 96-72 (Clevin Hannah 19 sayı, Chris Evans 16 sayı, DJ Stwarberry 13 sayı)

Rakibimiz, hazırlık döneminde ise beş maça çıkmış ve bu karşılaşmalarda galibiyet elde edememişti:

Iberostar Tenerife – Herbalife Gran Canaria: 79-54
Herbalife Gran Canaria – UCAM Murcia: 81-90
Herbalife Gran Canaria – Alba Berlín: 94-96
Valencia Basket – Herbalife Gran Canaria: 108-102
Herbalife Gran Canaria – Iberostar Tenerife: 71-79

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …