Güncel Haberler

Real Madrid – Darüşşafaka Tekfen Maçının Ardından Koçların Görüşleri

Temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen , Euroleague açılış haftasında son şampiyon Real Madrid‘e konuk olmuş ve maalesef 93-109’luk skorla ağır bir mağlubiyet almıştı. Maçtan sonra her iki takımın koçları şu değerlendirmelerde bulundular:

Darüşşafaka Tekfen koçu Ahmet Çakı maçı şöyle değerlendirdi:

“Ne tip bir takımla oynayacağımızı biliyorduk. Geçen yıl şampiyon oldular. Maça, daha az basit yapmak ve kolay basket şansı tanımamak üzerine hazırlanmıştık. Çünkü Real’in her basit hatayı cezalandırdığını ve kısa sürede kolay basketler bulduğunu biliyorduk. Ama bu şekilde oynayamadık. 11 top kaybı yapıp 10 hücum ribauntu verdik ve bu sayede onlar da 15 üçlük isabeti buldu. İlk yarının son 2 dakikasında kötü reaksiyon verdik ve fark 15 oldu. Aynı zamanda ikinci yarıya da iyi başlayamadık ve fark 20’nin üstüne çıktı. Maçın sonlarında ise iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. İkinci yarıda yaptığımız 3 top kaybıyla hücumda iyi işler yaptık. Maçı iyi şekilde bitirmek istedik fakat Real Madrid çok tecrübeli ve yüksek seviyede bir takım. Bizim performansımız onları durdurmaya yetmedi. 109 sayı bizim için çok fazla ama bu farkın kalite farkı olduğuna inanıyorum. Özellikle hücumda gelişmemiz lazım ve az top kaybı yapmamız lazım. 109 sayıyı sadece kötü savunma ile değil hücum hücumla da yedik. Birçok yönden gelişmemiz gerekiyor. Sıkı çalışıp birlikte kalacağız.”

Darüşşafaka Tekfen galibiyeti ardından Real Madrid koçu Pablo Laso‘nun görüşleri şöyleydi:

“Oyuncularımı tebrik ediyorum. Yeni bir sezona evimizde oynayarak başladık ve çok iyi bir başlangıç yaptığımıza inanıyorum. İlk yarıda çok iyiydik. Yapılan hatalara karşı cezayı iyi kestik ve bu sayede de farkı açtık. Genel olarak ilk yarı sonunda doğru yoldaydık. Üçüncü periyodu ise izleyen herkes büyük keyif almıştır ki, skor 38-31 olarak bitti. İki takım da bir sürü şut soktu. Bu dönemde farkı 20-25’lere kadar çıkardık. Sonuçta da maçı kontrol ederek kazandık. Tüm takımın yaptığı katkıdan ve galibiyet şeklimizden memnunum. Dinlenip önümüze bakmalıyız. Önümüzde zor bir fikstür var. Yüksek tempoda ve birçok şut imkanı bularak oynadık. İlk yarıda rakibimiz çemberi iyi korudu ve bu da bizim uzunlarımızı zorladık fakat boş şutları bulduk. İlk yarıda iyi bir yüzde tuttursak da daha da iyisini yapabilirdik çünkü birçok boş şut bulduk. Devreden sonra savunmada daha baskılı oynadılar. Biz de topu iyi çevirerek boş şutları bulduk. Hücum olarak iyi bir maç çıkardık çünkü boş şutları bulduk, ekstra pasları kovaladık ve hücum ribauntları aldık.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …