Güncel Haberler

Anadolu Efes Almanya’da Bayern’i Soğuk Duşa Soktu

Turkish Airlines Euroleague ilk hafta maçında Almanya’nın Bayern Münih takımı ile deplasmanda mücadele eden Anadolu Efes karşılaşmadan 90-71 galip ayrıldı. Audi Dome’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da takımımız 44-37 önde tamamladı.

Karşılaşmaya Larkin, Beaubois, Anderson, Moerman ve Dunston beşi ile çıkan Anadolu Efes maçın ilk basketini Larkin ile buldu. Karşılıklı basketler ile geçilen ilk üç dakika içinde takımımız Anderson ve Moerman ile pota altı isabetleri bulurken, üçüncü dakika 6-6 eşitlik ile geçildi. Takip eden iki dakika içinde ev sahibi ekibin sayılarına Beaubois’nın üçlüğü ile yanıt veren ekibimiz beşinci dakikadaki televizyon molasına 9-14 geride girdi. Mola dönüşünde Dunston’dan gelen şık smaç ile takımımız farkı üç sayıya indirdi. Sekizinci dakikada Anderson’ın kaydettiği smacın ardından kalan iki dakikalık bölümde Moerman ve Motum ile faul çizgisinde beş isabet bulan takımımız ilk 10 dakikayı 18-19 geride geçti. İkinci periyoda Micic’in üçlüğü ile başlayan ekibimizde Pleiss’ın basketi ile 12:20’da skor 23-26’ya geldi. Bu dakikada sahneye çıkan kaptanımız Doğuş, öne bir üçlük isabet ile skora denge getiri, sonra kaydettiği basket ile 14. dakikada takımımızı yeniden öne geçirdi: 28-26. Kaptan bir basket daha kaydettikten sonra üç sayılık yağmuru Pleiss, Larkin ve Motum ile gelince, 17. dakikada ev sahibi ekip mola aldı: 39-31. Molanın ardından Larkin ile farkı 10 sayıya çıkaran ekibimiz devrenin son 1:45 dakikasında skoru 41-31’e getirdi. Kalan süre içinde Motum ile üç sayı bulan Anadolu Efes ilk yarı sonunda soyunma odasına 44-37 önde gitti.

İkinci yarıya Moerman ve Simon’un üç sayılık basketleri ile başlayan Anadolu Efes, 21. dakikada farkı 13 sayıya yükseltti ve ev sahibi ekibin molası geldi: 50-37. Mola sonrasında basket faul pozisyonundan üç sayı bulan Dunston, 22. dakikada bu çeyrekteki mini seriyi 9-0’a getirdi: 53-37. Bu bölümde vites arttıran takımımız Doğuş ve Larkin’in sayıları ile 25. dakikada skoru 60-41’e getirdi. Anderson ve Larkin’in sayıları ile periyodun son 2:30 dakikasında takımımız farkı 20 sayıya yükseltti: 65-45. Kalan bölümde farkı koruyan ekibimiz son periyoda 72-51 üstünlük ile girdi. Final periyoduna Pleiss ve Motum ikilisinin sayıları ile başlayan Anadolu Efes, 33. dakikayı 26 sayı fark ile önde geçti: 81-55. Anderson’un üçlüğü ile 35. dakika 84-58’lik skor ile geçilirken, bu bölümde oyuna girerek kariyerindeki ilk Euroleague maçına çıkan Buğrahan, Pleiss’a ilk asistini yaptı: 86-60. Maçtaki son iki basketimiz Metecan ve Buğrahan’dan geldi ve 12 oyuncumuzdan da skor katkısı aldığımız maçtan takımımız 90-71 galip ayrıldı.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …