Güncel Haberler

Maccabi Zorladı Ama Panathinaikos Calathes Liderliğinde Kazandı

Maccabi Tel Aviv zorlu OAKA deplasmanında kötü başladığı maçta Scottie Wilbekin liderliğinde çabuk toparlandı ve maça ortak oldu ancak Nick Calathes liderliğindeki Panathinaikos sezon açılışında hata yapmadı ve 89-84 ile galibiyete ulaşmayı bildi.

Maça 13-2 gibi müthiş bir seriyle başlayan Yeşiller’e karşı İsrail temsilcisi Wilbekin ile kendine geldi, ivmelendi. Üst üste üçlükler ile farkı 1 sayıya kadar indirip maça ortak oldular. İki takım da savunmada kapıları açıp tamamen hücuma konsantre olmasıyla ilk çeyrekte tempo çok yükseldi ve Panathinaikos’un 26-24 üstünlüğü ile geçildi.

İkinci çeyreğin başında Maccabi Tel Aviv ilk kez öne geçerken, Panathinaikos’un geri koşmasını cezalandırdılar ve savunma odaklı sayılarla bir adım öne geçtiler. Ancak ilk yarının sonunda sahneye çıkan isim maestro Calathes oldu, gönderdiği son saniye üçlüğü ile takımını yeniden öne geçirdi ve soyunma odasına 46-45 önde girdiler.

İsrail temsilcisi üçüncü çeyrekte de Wilbekin liderliğinde oyunda ve skorda kalmaya devam etti hatta yeniden 1 adım öne de geçti ve son çeyreğe 67-64 önde başladılar. Ancak son çeyrekte Panathinaikos vites yükseltti ve 6-0’lık seriyle yeniden öne fırladı.

Ateşli taraftarını arkasına alan ve Panathinaikos farkı bir kademe daha yukarı çekerek güvenli noktaya geldi. Calathes’in servislerini Lojeski’nin yüksek yüzdeli atışlarla değerlendiren Pana farkı çift hanelere de çıkardı. Ama Maccabi bir kez daha geri dönü, bu kez Wilbekin’e Roll de eşlik etti ve fark 5 sayıya indi. Son bölümde iki takım da basit top kayıpları ile hücumda skor bulmakta zorlanınca maç da bu farkla sona erdi.

Takımlar adına ön plana çıkan performanslar:
Panathinaikos: Keith Langford 13 sayı, Matt Lojeski 20 sayı (2/3 üçlük), 5 ribaund, Thanasis Antetekounmpo 10 sayı, 2 ribaund, Nick Calathes 14 asist, 8 sayı, 2 ribaund
Maccabi: Scottie Wilbekin 24 sayı (5/8 üçlük), 8 asist, 2 ribaund, Angelo Caloiaro 11 sayı, 7 ribaund, 2 asist, Michael Roll 15 sayı, 3 asist, 2 top çalma, Tarik Black 14 sayı, 6 ribaund

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …