Güncel Haberler

CSKA Moskova Ağırladığı Barcelona’yı Farklı Geçti

Euroleague‘de yeni sezonun açılış maçında iki güçlü Final Four adayı karşı karşıya geldi. CSKA Moskova, yenilenmiş kadrosu ile bu sezon tekrar eski günlerine dönmek isteyen Barcelona‘yı ağırladı. Ancak iki takım da bildiğimizden farklı bir performans sergilemedi, CSKA oynadı ve Barcelona izledi, ev sahibi 20 sayı farkla 95-75’lik skorla rahat bir galibiyet aldı.

Maçın ilk bölümünde takımlar hücumda verimsiz bir performans sergilediler. Ancak sonrasında çabuk toparlanan taraf ev sahibi oldu ve hücumda ritim bularak ilk çeyreği 21-17 önde kapattılar.

İkinci çeyrekte koç Itoudis kenardan da iyi katkı aldı, Clyburn ve Higgins de skora katkı verince fark iyice açılmaya başladı. Barcelona skor bulma konusunda çok kısır kalınca ilk yarı CSKA Moskova’nın 51-29 üstünlüğü ile geçildi.

Üçüncü çeyrekte Barcelona biraz olsun kendine geldi ve Kuric’in kenardan gelerek skoru sırtlamasıyla fark normal seviyelere geldi, son çeyreğe yine CSKA’nın üstünlüğüyle 69-58 önde girildi.

Son çeyrekte CSKA Moskova, rakibinin 3.çeyrekte başlattığı geri dönüşe dur dedi ve hücumda tekrar vites arttırarak farkı 20 sayılara getirdi, rakibinin direncini de tamamen kırdı. Oyundan tamamen düşen Barcelona maç sonunu formalite icabı oynadı ve CSKA Moskova 20 sayı farkla rahat bir galibiyet alarak başlamış oldu sezona.

CSKA’da Cory Higgins 18 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Nando De Colo da 17 sayı, 5 ribaunt ile oynadı. Kenardan gelen Will Clyburn ise 13 sayı, 9 ribaunt, 4 asist ile öne çıkan isimlerden oldu.

Barcelona’da Kyle Kuric 15 sayıyla takımının en skoreri olurken Jaka Blazic 11 sayıyla oynadı. Konuk ekipte Thomas Heurtel de 5 sayı, 12 asistlik bir performans sergiledi.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …