Güncel Haberler

Banvit Muhteşem Geri Dönüşü Galibiyetle Taçlandırdı

FIBA Şampiyonlar Ligi açılış haftasında temsilcilerimizden Banvit, Bandırma’da Alman ekibi Ludwigsburg‘u ağırladı. BSL ilk maçında kendi sahasında Arel Üniversitesi Büyükçekmece’ye farklı yenilen Banvit, mental olarak çabuk toparlanarak bu maçta da 28 sayı geriye düşmesine rağmen yaptığı muazzam geri dönüşle ikinci yarıda ev sahibi avantajını da kullanarak 89-76 ile galibiyete uzanmayı bildi.

İlk bölümde karşılıklı top kayıpları yapan ekipler skor bulmakta çok zorlandılar. Kendine çabuk gelen taraf ise konuk takım oldu ve ilk 5 dakika geride kalırken skor 10-3 onların lehineydi. Hücumda bir türlü ritmini bulamayan Banvit karşısında, Ludwigsburg farkı giderek açtı. Koç Gürgen’in molası ve kenardan enerji getirmesi adına yaptığı Ercan Osmani, Berke Atar ve Rıdvan Öncel hamleleri de yeterli olmadı ve çeyreği 8-30 gibi çok kötü bir skorla tamamladı Banvit.

Maalesef ikinci çeyrekte de kontrolü ele alamadı Banvit ve farkı giderek arttı 30’lara dayandı. Ardından nihayet toparlanan temsilcimiz hızlı oynamaya başlayarak Jordan Morgan’ı da pota altında etkili kullanarak farkı tek hanelere düşürdü. Tolga Geçim’in de devreye girmesiyle farkı düşürmeye devam ettik. Ayrıca kenardan gelen İsmail Cem Ulusoy ve Metehan Akyel de skora katkı verince savunmayı da sertleştiren Banvit, maça ortak oldu farkı 1 sayıya düşürerek. Seriyi 12-0’a çıkaran temsilcimiz, Alex Perez ile Marcus Thornton’ın skor üretemediği devrede soyunma odasına 39-38 geride girdi.

Üçüncü çeyrekte üstünlük sürekli el değiştirirken savunmayı tekrar sertleştiren ve savunma kaynaklı sayıları arttıran Banvit, farkı açarak kontrolü eline aldı ve son çeyreğe 68-61 önde girmeyi başardı. Jordan Morgan’ı çok iyi kullanan Banvit’e karşı boyalı alanda çare bulamadı Ludwigsburg.

Son çeyrekte nihayet Alex Perez de devreye girince Banvit farkı 12 sayıya kadar çıkardı. Her ne kadar Bircevic’in son bölümde aldığı sportmenlik dışı faul ritmimizi biraz kaybetmemize neden olsa da Ludwigsburg’u bu fırsatı değerlendiremedi ve çabuk toparlanan temsilcimiz farkı koruyarak 14 sayı farkla kritik bir galibiyetle FIBA Şampiyonlar Ligi sezonuna başlamış oldu.

Temsilcimiz adına maçın yıldızı 27 sayı 8 ribaund ile Jordan Morgan olurken, Ludwigsburg cephesinde ise Kelan Martin 17 sayı 6 ribaund ile direndi ama galibiyet için yeterli olmadı.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …