Güncel Haberler

TOFAŞ Deplasmanda Pınar Karşıyaka’yı Ezdi Geçti

TOFAŞ Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde sezona Pınar Karşıyaka galibiyetiyle başladı. Mavi Yeşilliler, İzmir deplasmanında parkeden 27 sayı farkla 82-55 üstün ayrıldı.

Ev sahibi Pınar Karşıyaka maça, Berk, Walker, Gailius, İlkan, Marei beşiyle; TOFAŞ ise Garrett, Harper, Mejıa, Kadji, Muhsin beşiyle başladı. İki takım da maça hücum rahat oynayarak başladılar. Ancak çeyreğin sonuna doğru savunmada vidaları sıkan taraf misafir takım oldu ve ilk çeyreği de Mejia’nın etkili performansı eşliğinde 19-11 önde geçtiler.

İkinci çeyrekte ribaundlar, özellikle Karşıyaka pota altında üstünlük kurmaya başlayan TOFAŞ, oyunu tamamen kontrolü altına aldı. Pınar Karşıyaka ise dış atışlarda bir türlü aradığı isabetleri bulamayınca fark iyice açılmaya başladı. Bursa temsilcisi ilk yarıyı tam 24 sayı farkla, 43-19 önde kapattı. Ev sahibi ilk yarıda sadece 1 üçlük isabeti bulabildi.

İkinci yarı ile birlikte özellikle savunmada toparlanan Pınar Karşıyaka, taraftarının da desteği ile farkın kapanması yolunda reaksiyonlar, geri dönüş çabaları göstermeye başladı. Ancak savunmadaki etkiyi hücuma iletemeyen İzmir temsilcisi farkı eritebilecek fırsatları değerlendiremedi. TOFAŞ ise savunmadaki direncini ve sertliğini korurken hücumda da kendine geldi ve farkı biraz daha açarak son çeyreğe 61-30 gibi net bir üstünlükle girdi.

Son çeyrekte artan farkın da etkisiyle koç Ene’nin öğrencilerinin savunmadaki direnci düştü. Bu nedenle karşılıklı basketler gelmeye başladı. Ancak İzmir ekibi bir türlü beklenen performansı ve direnci sergileyemedi. Maçın son bölümünde ise Pınar Karşıyaka taraftarlarının oyuncularına haklı protestosu vardı. TOFAŞ etkili oyunu ile farkın kapanmasına izin vermedi ve maçı tam 27 sayı farkla kazanmayı bildi.

TOFAŞ’ta süre alan bütün oyuncular skora katkı sağladı. Kyle Weems, yabancı sınırı nedeniyle kadroda yer almadı. Bursa temsilcisinde galibiyetin mimarları; Sammy Mejia 16 sayı 2 ribaund 1 asist ve Demonte Harper 13 sayı 2 ribaund 2 asist oldular. 

Pınar Karşıyaka’da ise Sek Henry sağlıklı problemleri nedeniyle halen ülkesi ABD’de olduğu için kadroda yer almadı. Ev sahibi takım adına maçın ön plana çıkan performansı Mısırlı pivot Assem Marei’den geldi; 16 sayı 10 ribaund 1 asist.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …