Güncel Haberler

Darüşşafaka-Gaziantep Maçının Ardından Koçların Görüşleri

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi açılış haftası mücadelesinde Gaziantep konuk olduğu Darüşşafaka Tekfen‘i 63-62 yenmeyi başarmıştı. Maçın ardından her iki takımın koçlarının görüşleri şöyleydi:

Gaziantep Basketbol Başantrenörü Nenad Markovic şöyle konuştu:

“Maç boyunca kazanmayı hak eden takım gibi oynadık. Ama Daçka da kazansa adil olurdu. Hücum yönünden çok iyi bir oyun oynamadık ama önemli olan kazanmaktı. Bugünkü maçta gördüğünüz Gaziantep sezon başından bu yana bu pozitif enerjiyle oynadığı için kazandık. Herkes sahada elinden geleni yaptı, prensiplere uydu ve kazandık. Son 10 günde yaşadığımız sakatlıklar antrenman tempomuzu düşürdü, bazı oyuncularımızın bu nedenle katkıları bugün düştü. Bundan sonraki maçlara buradaki enerjiyi yansıtıp sonraki maçları kazanmayı umuyoruz.”

Darüşşafaka Tekfen koçu Ahmet Çakı, Gaziantep Basketbol yenilgisinden sonra şu değerlendirmeyi yaptı:

“Sezonun açılış maçında daha tempolu ve agresif oynamayı hedefliyorduk. Biz top paylaşımıyla iyi oynayan bir takımız. sürekli ilk hareketten, ilk ikili oyundan bir şeyler üretmeye çalıştık. Telaş ve gerginlikle, bu nedenden kötü oynadık. Takımı sakinleştirmeye çalıştık ama yeterli olmadı. Gaziantep takımını da tebrik ederim. Bizim ise çalışmamız gereken çok konu var. Takımım beklentimin altında kaldı. Oynadığımız 12 hazırlık maçından daha kötü bir basketbol oynadık. Çalışıp kendimizi geliştirerek daha da iyi olmamız gerekiyor. Bugünkü kötü performanstan ötürü öncelikle sorumluluk benim, sonra oyuncularımın. McCallum bugün 5 top kaybı yaptı. Bugün sakattı ama Kartal da belinden sakat olunca oynatmamız gerekti. Özellikle yaratıcılık boyutunda ondan beklediğimiz katkıyı alamadık.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …