Güncel Haberler

Gaziantep’ten Önemli Galibiyet

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi açılış haftasında, Darüşşafaka Tekfen, evinde Gaziantep Basketbol‘u ağırladı. Baştan sona çekişmeli geçen mücadelede son bölümü daha iyi oynayan taraf misafir takım Gaziantep oldu ve 63-62’lik skorla da hanelerine galibiyet yazdırmayı başardılar.

İki takım da maça çember döverek başladılar, özellikle Darüşşafaka Tekfen çok kötüydü. Çeyreğin ikinci bölümünde Peiners ev sahibini biraz hareketlendirse de Gaziantep adına Vasiliauskas’ın üçlükleri misafir takımı öne taşıdı. Ayrıca kenardan gelen Kadir’in de enerjisi hem hücumda hem savunmada Gaziantep adına x-faktör oldu. Onun enerjisiyle 6-0’lık seri yakaladı misafir takım ve ilk çeyreği de 19-12 önde geçtiler.

Darüşşafaka’nın hücumdaki kısırlığı ikinci çeyreğin başında da devam etti. Ancak savunmada vidaları sıkan koç Çakı’nın öğrencileri bu sayede Gaziantep’i takip etmekten vazgeçmedi. Takımların skor bulma konusunda epey zorlandığı ikinci çeyreğin ardından devreye 31-31 eşitlikle girildi.

İkinci devreye ise McKissic liderliğinde aradığı ritmi bularak başladı Gaziantep. Ayrıca boyalı alanı da iyi kullanan misafir takım yine 6-0’lık seri ile üstünlüğü ele geçirdi. Daçka her iki pota altında da ribaundlar konusunda önde olsa da skor üretemeyince rakibini yakalayamadı. Çeyreğin son bölümünde ise iki Türk guardı Kartal ve Doğuş ile hücumda aradığı ivmeyi yakalayan ev sahibine cevap ise yine Kadir Bayram’dan geldi ve son çeyreğe Darüşşafaka’nın 47-46 üstünlüğü ile girildi.

Son çeyrekte de hücumdaki kısır performanslar devam etti. Gaziantep cephesinde Jekiri ve Can, Darüşşafaka’da ise Doğuş son bölümlerde takımlarını sırtlamaya çalışan isimler oldular. Son bölümde daha akıllı ve sakin oynayan Gaziantep skorda bir adım önde kalmayı başararak sezona deplasmanda 63-62’lik galibiyet ile başladı.

Gaziantep cephesinde galibiyetim mimarları Sarunas Vasiliauskas 13 sayı 2 ribaund 2 asist, Shaquille McKissic 12 sayı 4 ribaund 2 asist ve Tonye Jekiri 12 sayı 5 ribaund 2 asist oldular. Darüşşafaka Tekfen’de ise Zanis Peiners’in 16 sayı 4 ribaund 2 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …