Güncel Haberler

Beşiktaş SJ Direndi Fenerbahçe Hata Yapmadı

Fenerbahçe beklenenden çok daha iyi direnç gösteren Beşiktaş SJ karşısında zaman zaman zorlansa da başta Sinan Güler olmak üzere yerli oyuncularından aldığı katkıyla ev sahipliği yaptığı derbiden 78-73 ile galibiyet çıkarmayı başardı.

Sarı lacivertliler Guduric’in sayıları ve Beşiktaş pota altındaki iki şans sayıları ile maça başlarken Beşiktaş, Gibson’dan bulduğu üst üst üçlüklerle deplasmanda öne geçmeyi başardı ilk bölümde. Sinan’ın kenardan getirdiği enerji ile kendine gelen Fenerbahçe savunmada da vidaları sıkarak ikinci çeyreğe 18-16 üstünlükle girmeyi bildi.

Ev sahibi ilk çeyreğin sonunda yakaladığı seriyi 17-4’e kadar getirerek ikinci çeyreğin başında farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Sonrasında Beşiktaş cephesinde de kenardan gelen genç guard Ömer Utku Al’ın liderliğinde hücumda daha iyi organize ve üretken oynayan Beşiktaş farkı 2 sayıya kadr indirdi ve devreye 38-36 Fenerbahçe üstünlüğü ile girildi.

Hakemlerin her iki taraf lehine de uçan sineğe faul çaldığı üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında maça eşitlik geldi, Beşiktaş’ın oyunda kalmasını sağlayan isim Kenan Sipahi oldu. Fenerbahçe hücumda pas sayısını arttırıp daha organize hücumlar sergileyince fark 7 sayıya kadar çıktı. Genç guard Ömer’in tekrar sahne almasıyla fark biraz olsun eridi ve Fenerbahçe son çeyreğe 61-58 üstünlükle girdi.

Son çeyrekte Beşiktaş farkı 1 sayıya kadar indirse de sarı lacivertliler adına Sinan yine kenardan gelerek x-faktör oldu ve ev sahibi farkı 7 sayıya çıkardı yeniden. Son bölümde fark çift hanelere çıksa da Beşiktaş ufak bir geri dönüş yapınca fark azaldı. Ama Fenerbahçe hata yapmadı ve evindeki maçtan 78-73 ile galip ayrılmayı bildi.

Editör Yorumu:

Her iki takım da sezonun ilk maçı olmasının etkisiyle pek hazır görünmediler. Özellikle Fenerbahçe, 5 yabancı kuralının da etkisiyle rotasyon konusunda zorlandı yine. Ancak Sinan’ın x-faktör olarak verdiği katkı maçın da skorunu belirledi. Tecrübeli oyuncunun bu sezon özellikle BSL’de çok daha fazla sorumluluk alacağı bir gerçek. Beşiktaş cephesinde ise koç Ivanovic tecrübesini ve taktisyenliğini iyi konuşturdu. Kenan, Alexander ve Gibson’ın enerjisinden de savunmada da iyi faydalandı ve bir çok pozisyonda sarı lacivertlileri düzen dışı hücum etmeye zorladı. Rakibine göre elindeki sınırlı kadrodan en iyi şekilde faydalandı. Siyah beyazlılar henüz tam olarak hazır olmasalar da Ömer Utku Al’ı da rotasyona dahil ederek ligde bir çok takımın canını yalabileceklerini gösterdiler. Sezon ilerledikçe daha tehlikeli bir Beşiktaş izleyeceğiz. Fenerbahçe ise bildiğimiz gibi, koç Obradovic’in öğrencileri her zamanki gibi rolantide başladı sezona, gerektiği kadar oynayıp kayıpsız ilerleyeceklerdir bir süre daha. Onları Ülker Sports Arena’da devirmek çok zor.

Her iki takım adına öne çıkan performanslar:
Fenerbahçe: Kostas Sloukas 16 sayı, 3 ribaund, 4 asist, Nikolo Melli 14 sayı, 9 ribaund, 2 asist, Sinan Güler 14 sayı, 1 ribaund, 1 asist, Marko Guduric 10 sayı, 5 ribaund, 4 asist
Beşiktaş Sompo Japan: Ivan Buva 11 sayı, 3 ribaund, Kenan Sipahi 13 sayı, 2 ribaund, 4 asist, Kyle Gibson 14 sayı,3 asist, Joe Alexander 11 sayı, 4 ribaund

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …