Güncel Haberler

Ergin Ataman: “Maçı hak eden taraf bizdik.”

Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman, Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

34.Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan Anadolu Efes’te deneyimli başantrenör Ergin Ataman, “Maçı hak eden taraf bizdik.” dedi.

Ataman, Fenerbahçe’yi 65-62 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, özellikle karşılaşmanın ikinci yarısında çok iyi oynadıklarını söyledi.

Savunma kısmında iyi işler yaptıklarını belirten Ataman, “Maçı hak eden taraf bizdik. Doğuş Balbay’ın önderliğinde iyi bir maç çıkardık. Son bölümde anlamsız, basketbolda çok nadir olabilecek hatalarla son 17 saniyeyi oynadık. Ama kazandık, mutluyuz.” diye konuştu.

“Sportmenlik dışı faulle kupa gidebilirdi.” diyen Ataman, şunları kaydetti:

“Sportmenlik dışı hareket yüzde yüz fauldü. Dunston bir an kupayı kazanmanın vermiş olduğu heyecanla o faulü yaptı. Biz ‘6 sayı öndeyken kesinlikle faul yapmayacağız, atarlarsa da atsınlar’ diye konuştuk. Ama olmayacak şey oldu. Basketbol bu, hatalar oyunu. Sonunda maçı kazandık.”

“Maçtan önce de söylemiştim. Bir tane kupa var ve bir kazanan olacaktı. Bunun için mücadele etmeliydik. Hazır değildik, hata yapıyorduk nitekim bu maçta da çok hata yaptık. Ama bana göre maçı hak eden taraftık. Özellikle ikinci yarıdaki oyunumuzla bana göre maçın hakkı bizimdi. Çok iyi oynamadık ama çok iyi savunma yaptık. Fenerbahçe gibi dev bir takıma karşı, Obradovic gibi Avrupa’nın en kaliteli antrenörlerinden birine karşı çok önemli bir galibiyet aldık. Mutluyuz. Anlamlı bir kupa kazandık. Oyuncularımı kutluyorum.”

“Kariyerimde elde ettiğim kupa koleksiyonuma yeni bir kupa daha ekledim ama bir tek Euroleague kupası, o da gelecek.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …