Güncel Haberler

ADATIP Sakarya BŞB 2 Farkla Kaybetti

FIBA Şampiyonlar Ligi 3.eleme turu maçında temsilcimiz ADATIP Sakarya BŞB, farkı maçın başında 15 sayıya kadar çıkardığı mücadelede üstünlüğünü koruyamadı ve İsviçre’de konuk olduğu Fribourg‘a 85-87 kaybetti.

Sakarya’da oynanan maçı koç Ernak ve öğrencileri minimum 3 farkla kazanabilirse adını normal sezon gruplarına yazdıracaklar. 2 sayı ile kazanmamız durumunda ise maç uzatmaya gidecek. Ayrıca maçın normal süresi berabere biterse turu geçen takım Fribourg olacak.

Douglas liderliğinde iyi bir başlangıç yapan Sakarya, 17-5’lik bir seri ile girdiği ilk çeyreği, 31-17 üstünlükle tamamladı. İkinci çeyrekte ise devreye Salumu girdi ve ben de varım dedi çift hanelere ulaşarak. Koç Ernak farkın açılmasından yararlanarak rotasyona gidince temsilcimiz maçın kontrolünü kaybett ve ev sahibi farkı devre sonunda 4 sayıya çekti, 46-42 önde girdik soyunma odasına.

İkinci yarıya erken 3 faul alan Douglas başlayamadı. Bundan iyi faydalanan ev sahibi seri yakaladı ve geri gelerek maçta ilk kez öne de geçmeyi başardı. Sonrasında çeyrekte denge bozulmadı. Temsilcimiz son çeyreğe 64-63 önde girmeyi bildi. 4.çeyreğe Şafak ve Nnoko’nun sayılarıyla iyi başlayan Sakarya 12-4’lük seri ile farkı 6 sayıya kadar çıkarmayı bildi. Ancak son bölümde ev sahibi de karşılık verdi ve onlar da geri dönüş yaparak maça yeniden ortak oldular. Bitime 20 saniye kala Douglas’ın çizgiden 0/2 atması ve ardından Robinson’dan yediğimiz 3+1’lik oyunla maçı 2 sayı farkla 85-87 kaybettik.

Sakarya BŞB’de Jean Salumu 27 sayı (3/4 üçlük, 12/14 serbest atış), 6 ribaund, Toney Douglas 8 asist, 2 ribaund, tamamı ilk çeyrekte olmak üzewre 12 sayı, Şafak Edge 15 sayı (4/6 üçlük), Junior Etou 10 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Landry Nnoku 10 sayı, 8 ribaund, 2 asistle oynadı.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …