Güncel Haberler

Zach Auguste: “Bence Bu Sezon Çok Özel Bir Yıl Geçirebiliriz”

Muratbey Uşak Sportif’te geçirdiği yılın ardından bir de Yunanistan pasaportu alması, Zach Auguste’nin Panathinaikos yolunu tutmasını sağlamıştı.

İşler orada pek beklendiği gibi gitmedi ve biraz da sürpriz bir biçimde tekrar Türkiye’nin yolunu tuttu Amerikalı oyuncu.

Basın mensupları, Galatasaray medya gününde Zach Auguste ile bir araya geldi.

-Geçen yıl Panathinaikos forması giyiyordun. Bu sene Galatasaray‘da oynayacaksın. İki takım da taraftarlarıyla ünlü. Bu konuda neler söylemek istersin?

“Taraftarlar bizim için büyük bir avantaj olacak. Kişisel olarak maç içinde bana enerji verebilecek taraftarların önünde oynamak benim için çok önemli. Umuyorum ki onlara güzel bir takım izlettireceğiz.”

-İstanbul’da yaşamak nasıl gidiyor?

“Çok iyi. İstanbul çok güzel bir şehir, burası harika bir ülke. Ben de gezmeyi seven, farklı restaurantlarda yemeyi seven biriyim. Bu açıdan da iyi bir şehirdeyim.”

-Galatasaray gibi bilinen bir kulübün ilk beş pivotu olacaksın. Karar aşamasında bu ne kadar önemliydi senin için?

“Tabii ki önemliydi. Buraya kendimi göstermeye, dakika bulmaya ve başarılar yakalamaya geldim. Koç iyi bir takım kurdu bence. Çok iyi ve özel bir sezon geçirme şansımız var bence. Teklif gelince bu imkanları düşündüm ve gelmeye karar verdim.”

-Yunan pasaportun da var, bu da senin için önemli bir avantaj. Bu yaz mutlaka iyi teklifler almışsındır. Buraya gelmendeki en büyük faktör ne oldu?

“Yeteneklerimi istikrarlı şekilde dakika alabileceğim ve belli bir seviyenin üstünde maçlara çıkabileceğim bir takımda göstermek istedim. Türkiye Ligi çok iyi bir lig. Geçen yıl pek fazla dakika alamamıştım. Burada alabileceğimi düşünüyorum.”

-Bu yaz NBA’den kontrat bekledin ancak istediğin teklif gelmedi. Senin için NBA halen daha en büyük hedef mi?

“Kesinlikle NBA en büyük hedefim. Basketbolu bırakana kadar da öyle olacak. Oraya gidince de bu hedef her geçen gün daha iyiye gitmeye dönüşecek. Ancak herkesin kariyerinde farklı yolları vardır. Benim zamanım geldiğinde ben hazır olacağım.”

-Avrupa’ya Uşak forması ile geldin. İyi bir sezon geçirdikten sonra Panathinaikos’a gittin. O yaza baktığında, daha iyi bir seçim yapabilirdim diyor musun?

“Geçmişe pek fazla bakmıyorum. Ben yolumu takip ettim ve yolum oraya düştü. Yani geçmişe gitsem bir şeyi değiştirmezdim herhalde. Geçen yıl şampiyon olduk, iyi bir teknik ekip ve takım arkadaşlarım vardı. Ben de daha sonra buraya geldim. Orada şampiyon oldum sonuçta.”

-Hazırlık maçlarında iyi bir performansın vardı. Bu yıl için kendine ne hedef koydun? NBA’den bir teklif gelse gider misin sezon içinde?

“Evet, tabii ki. Şu anda buradayım. Bu sezon için hedefim şampiyon olmak. Kendim için en iyi performansımı ortaya koyup takımıma galibiyet yolunda en iyi şekilde katkı vermek olarak bir hedef koydum diyebilirim. Sonuçta bu oyun bireysel değil, bir takım oyunu.”

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …