Güncel Haberler

Galatasaray’ın Avrupa’daki İlk Konuğu MoraBanc Andorra

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 7DAYS EuroCup A Grubu ilk hafta maçında yarın Andorra temsilcisi MoraBanc Andorra’yı konuk edecek.

İspanyol elibi Liga Endesa’daki ilk maçında ağırladığı UCAM Murcia’yı 78-76 ile geçmişti. Bu maçta 4 isimleri çift haneli skor katkısı vermişti; Michele Vitali 11 sayı 3 ribaund 3 asist 2 top çalma, Dylan Ennis 13 sayı 4 ribaund 2 asist, David Jelinek 10 sayı 3 ribaund ve Shayne Whittington 10 sayı 4 ribaund.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak ve tivibu Spor ekranlarından canlı yayınlanacak.

Sarı-kırmızılı ekip, A Grubu’nda Kızılyıldız MTS (Sırbistan), Germani Brescia Leonessa (İtalya), Ratiopharm Ulm (Almanya), MoraBanc Andorra (Andorra), Monaco (Fransa) ile karşılaşacak.

7DAYS EuroCup 2018-2019 sezonunda 24 takım, 6’şarlı 4 grupta mücadele edecek.

Grup maçları sonunda ilk 4’te yer alan takımlar, Top 16 turuna yükselecek. Dörderli 4 grupta oynanacak Top 16 turu maçlarında ilk 2 sırayı alan takımlar, adlarını çeyrek finale yazdıracak. Çeyrek final, yarı final ve final serileri, 3 maç üzerinden yapılacak. ULEB Avrupa Kupası şampiyonu, gelecek sezon THY Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazanacak.

Maç programı

Galatasaray’ın, 7DAYS EuroCup A Grubu’nda maç programı şöyle:

Yarın: Galatasaray-MoraBanc Andorra

10 Ekim Çarşamba: Ratiopharm Ulm-Galatasaray

17 Ekim Çarşamba: Galatasaray-Germani Brescia Leonessa

24 Ekim Çarşamba: Galatasaray-Monaco

31 Ekim Çarşamba: Kızılyıldız MTS-Galatasaray

7 Kasım Çarşamba: MoraBanc Andorra-Galatasaray

14 Kasım Çarşamba: Galatasaray-Ratiopharm Ulm

21 Kasım Çarşamba: Germani Brescia Leonessa-Galatasaray

12 Aralık Çarşamba: Monaco-Galatasaray

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …