Güncel Haberler

İstanbul BBSK Turu Rahat Geçti

FIBA Europe Cup’ta mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor Basketbol takımı 1.ön eleme rövanş maçında Çek takımı Turi Svitavy’i İBB Cebeci Salonu’nda konuk etti. Deplasmanda oynanan ilk maçta Turi Svitavy takımını 99-74 yenen turuncu-lacivertli ekibimiz, İstanbul’da oynanan maçı da 98-78 kazanarak tur atladı.

Maça Holloway liderliğinde yüksek tempoda etkili hücum ederek başlayan ve ilk çeyreği 29-20 önde geçen İBB, ikinci çeyrekte de zayıf rakibi karşısında üstünlüğünü sürdürdü. Zayıf rakibi karşısında adeta elini kolunu sallayarak hücum eden temsilcimiz devreye 60-43 ile rahat girdi.

İkinci yarı ile beraber koç Yavuz’un öğrencileri biraz rehavate kapırdı ve ritimlerini kaybettiler. Ama buna rağmen son çeyreğe 79-58 bir skorla net bir üstünlükle girdi temsilcimiz. Son bölümde genç oyuncularına da süre veren İBB maçtan 20 sayı farkla galip ayrıldı ve ikinci eleme turuna yükseldi.

Çek temsilcisi Turi Svitavy’i eleyen basketbol takımımız, 2. ön eleme turunda İsveç’in BC Lulea takımıyla karşılaşacak. İlk maç 3 Ekim’de İstanbul’da, rövanş maçı ise 10 Ekim’de İsveç’te oynanacak. Takımımız bu turu da geçerse gruplara kalma hakkını elde edecek.

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Gaziantep, Çeyrek Finalin İlk Ayağını Kazandı

FIBA Europe Cup çeyrek final serisi ilk maçında temsilcimiz Gaziantep, Polonya’da konuk olduğu Anwil Wloclawek‘i …