Güncel Haberler

Darüşşafaka Tekfen 11.Hazırlık Maçını Kaybetti

Darüşşafaka Tekfen bu sezonki 11. Hazırlık maçında Volkswagen Arena’da İtalya temsilcisi Sidigas Avellino ile karşılaştı. Maçın sonlarındaki büyük geri dönüşünü tamamlayamayan temsilcimiz maçtan 78-81 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmaya Darüşşafaka Tekfen Ray Mccalum, Muhammed Baygül, Zanis Peiners Berk Demir ve Micheal Eric ilk beşi ile başlarken Scandone Cole, Filloy, Costello, Green ve Nichols ilk beşini tercih etti.

İlk çeyreğe Muhammed Baygül’ü hücumda kullanarak başlayan temsilcimiz içeriyi zorlayarak boyalı alandan da etkili oldu. Savunmada da rakibini sürekli top kayıplarına ve kötü şutlara zorladı, 9-1 öne geçerek İtalyan temsilcisine de molayı aldırtmak zorunda bıraktı. Moladan iyi dönen taraf deplasman temsilcisi oldu ve farkı 11-7 ile 4’e indirerek bu sefer koç Çakı’ya mola aldırdı. Moladan sonra da etkili oyunun sürdüren deplasman temsilcisi Ndiaye ile içerden etkili oldu ve çeyreği de 20-22 önde kapattı.

İkinci çeyreğe Stanton Kidd’in basket faulü ile iyi başlasak da savunmadaki etkisini kaybeden Daçka rakibini durdurmakta zorlandı. Farkı 9 sayıya kadar çıkartan rakibimize karşı çeyreğin ikinci bölümünde savunma direncini arttıran ve rakibi faul problemine sokan ekibimiz çeyreğin sonlarına doğru farkı azalttı ve soyunma odasına 38-42 geride gitti.

İkinci yarıya Ray McCallum’un etkili oyunuyla başlayan temsilcimiz kaptan Oğuz Savaş’in içerden bulduğu sayıyla çeyreğin ortasında eşitliği sağladı. Çeyreğin geri kalanında üstünlük sürekli el değiştirdi ve son çeyreğe İtalyan temsilcisi 58-63 önde girdi.

Son çeyreğe hücumda tutuk başlayan Daçka’ya karşı İtalyan ekip Green ile etkili olurken fark 15’e kadar çıktı. Koçumuz Ahmet Çakı’nın aldığı mola sonrası hareketlenen temsilcimiz 4 dakika kala farkı 69-78 ile 9’a indirdi. Sonrasında da geri dönüşünü devam ettiren Daçka 5 dakikalık bir bölüm boyunca sayı yemezken farkı 15 saniye kala 1’e indirdi. Taktik faullerle geçen son 15 saniyede beraberliği bir türlü sağlayamayan temsilcimiz maçtan 78-81 mağlup ayrıldı.

Daçka’da en skorer oyuncu 12 sayı, 5 ribaundla Oğuz Savaş olurken Michael Eric 11 sayı, Ray McCallum 11 sayı, 5 asist, Muhammed Baygul 9 sayı ve Standon Kidd 8 sayıyla oynadı.

Avellino’da Caleb Green 25 sayıyla maça damga vururken Filloy 10 sayı, Norris Cole 9 sayı ve Sykes 12 sayı attı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Malaga, Promitheas’ı Deplasmanda Yenerek İlk Final Four Biletini Kaptı

FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi 2. maçında Unicaja Malaga, Yunanistan’da konuk olduğu Promitheas‘ı 83-90’lık …