Güncel Haberler

Doncic: “LeBron James’e Karşı Oynamak İçin Sabırsızlanıyorum”

Dallas Mavericks‘in yeni yıldızı Luka Doncic, katıldığı ilk medya gününde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sloven oyuncu, Dirk Nowitzki ile ilişkisinden Dallas Mavericks ile olan hedeflerine, LeBron James ile olan karşılaşmasında duyacağı heyecana kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Bir guard olarak takımın atlet pivotu DeAndre Jordan ile uyumunun sorulması üzerine Doncic, “DeAndre harika bir oyuncu. Ona alley-oop pasları atacak olmaktan dolayı eminim büyük keyif alacağım.” ifadelerini kullandı.

“Dirk Nowitzki sana nasıl davranıyor, çaylak gibi mi küçük kardeşi gibi mi yoksa normal bir oyuncu gibi mi?” sorusuna Luka Doncic’in yanıtı şu oldu:

“Sanırım küçük kardeşi gibi. Onunla aynı soyunma odasını paylaşıyor olmak benim için memnuniyet verici. Onun kim olduğunu, basketbol için neler yaptığını biliyoruz. O harika bir oyuncu.”

Farklı bir ülkeye gelmesinin hatırlatılması ve zor olup olmayacağının sorulması üzerine Luka Doncic, şu şekilde konuştu:

“Ailemden, arkadaşlarımdan henüz 13 yaşındayken ayrıldım o yüzden bu dönem benim için çok zor olmayacak. Yine de her şey benim için yeni… Yeni takım, yeni arkadaşlar…”

Takımı ile bu sezonki hedeflerinden bahseden Doncic, “Dallas ile hedefim elbette ilk olarak playoff’a kalmak. Fakat kişisel olarak her çaylak, yılın çaylağı ödülünü kazanmak ister.” ifadelerini kullandı.

Üzerindeki baskı ile nasıl başa çıkacağı sorulması üzerine Doncic, “Benim üzerimde 16 yaşından beri bir baskı var. Sahaya çıktığımda ise bunu unutuyorum ve sadece keyif almaya bakıyorum.” cevabını verdi.

NBA ile Avrupa basketbolunun farklılıklarının sorulması hakkında Doncic şu ifadeleri kullandı:

“Real Madrid, benim tarzıma uygun bir basketbol oynuyordu. Burada da aynısını yapmaya çalışacağım.”

LeBron James ile karşılaşacağı maç hakkında Sloven yıldız “Çocukken en beğendiğim oyuncu LeBron James’ti. Onunla oynamak için sabırsızlanıyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir