Güncel Haberler

Banvit’in Şampiyonlar Ligi’ndeki Rakibi Le Mans Zorlandı Ama Kazandı

Bu hafta FIBA Şampiyonlar Ligi sahnesinde Banvit‘in rakibi olacak olan Le Mans Fransa Jeep Elite Pro A’da deplasmanda mücadele ettiği Boulazac karşısında 74-69 ile zorlansa da kazanmayı bildi.

Maça iyi bir başlangıç yapamayan Le Mans, özellikle hücumda çok zorlandı ve ilk çeyreği 16-19 geride kapattı. İkinci çeyrekte de düşük tempo ve sertlik devam edince devreye ev sahibinin 33-30 üstünlüğü ile girildi. İkinci yarıda ise Le Mans beklenen performansı sergiledi ve müthiş bir geri dönüş yaptılar, son çeyreğe 60-50 Le Mans üstünlüğü ile girildi. Son çeyrekte savunmada vidaları sıksa da rakibin geri dönüşüne engel olamadı Le Mans. Ancak son bölümlerde tecrübe farkı ile hatasız oynayan Le Mans maçı da 73-69 kazanmayı başardı.

Galibiyetin mimarı 27 sayı 6 ribaund ile Kenny Baptiste olurken, Matthieu Gauzin de 21 sayı 9 ribaund 5 asist ile onun en büyük yardımcısıydı. 

Maçın tüm istatistikleri için TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …