Güncel Haberler

Gaziantep Evinde Kazanmaya Devam Ediyor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 20. hafta karşılaşmasında Gaziantep Basketbol, sahasında Türk Telekom’u 85-79 yendi.

Maça hızlı başlayan Gaziantep Basketbol, ilk 5 dakikayı 12-4 önde geçti. Orhan Haciyeva, Tomas ve Can Uğur Öğüt ile sayılar bulan ev sahibi ekip, ilk periyodu 21-15 önde tamamladı. Karşılıklı sayılarla geçilen ikinci çeyrekte Gaziantep Basketbol soyunma odasına 44-41 üstün gitti.

Üçüncü periyotta Jelovac, Jekiri ve Tomas ile sayılar bularak farkı açan ev sahibi ekip karşılaşmadan 85-79 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Gaziantep bu sezonun tatlı sürprizi ve özellikle kendi sahasında onları devirmek artık gerçekten çok güç. 4.sıra yolundaki direkt rakiplerinden biri olan Türk Telekom karşısında da bunu bir kez daha kanıtladılar. Koç Markovic yine elindeki sınırlı malzemeyi en iyi şekilde kullandı. Başta Tomas olmak üzere takım olarak Landesberg’i oyunun içine sokmazken Stimac’ı durdurmadılar belki ama onun sahada olduğu dakikalarda savunma zaaflarını çok iyi işleyerek ikili oyunlarla çok rahat sayı buldular, bir nevi sahada kalmasının cezasını hep kestiler. Doğru sistem, disiplin ve sert, agresif takım savunmasının zannedilenin aksine halen günümüzde çok değerli olduğunun en güzel örneği koç Markovic yönetimindeki Gaziantep. Telekom ise sezon başından beri söylediğim gibi bir kez daha gerçek seviyesini gösterdi aslında. Zaman zaman ritm yakalasalar da sezon boyu üst seviyede basketbol oynayabilecek bir sisteme ve kadroya sahip değiller. Zaten bunu Eurocup seviyesinde de görmüştük…

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Gaziantep cephesinde Marko Tomas 15 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Can Uğur Öğüt 14 sayı, 4 ribaund, 8 asist ve Tonye Jekiri 13 sayı, 13 ribaund, 3 asist ile galibiyetin mimarı oldular.

Türk Telekom’da ise Vladimir Stimac 24 sayı, 7 ribaund, 3 asist ile maçın en skorer ismi olurken galibiyet için yeterli olamadı. Sylven Landesberg de 13 sayı, 5 ribaund ile kendi standartlarının çok altında bir performans sergiledi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …