Güncel Haberler

Beşiktaş Zorlandığı Maçta Büyükçekmece’yi Yenmeyi Başardı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 20. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, Akatlar’da konuk ettiği Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol‘u 90-84 yenmeyi başardı.

Karşılaşmaya hücumda etkili başlayan Beşiktaş Sompo Japan, Buva ile Alexander’ın pota altından kaydettiği sayılarla 5. dakikayı 16-11 üstün geçti. Çeyreğin kalan bölümünde iki ekip de dış atışlardan karşılıklı sayılar üretirken, Beşiktaş Sompo Japan ilk çeyreği 30-24 önde tamamladı. İkinci çeyrekte rakibine kolay sayı şansı vermeyen Beşiktaş Sompo Japan, Alexander’ın iç ve dış atışlardan arka arkaya kaydettiği basketlerle 14. dakikada farkı 18 sayıya (46-28) çıkardı. Tiby ile Hayes’le boyalı alandan sayılar üreten Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol’a Gibson’ın basketleriyle karşılık veren siyah-beyazlı ekip, soyunma odasına 58-43 üstün gitti.

İkinci yarıda hücumlardan boş dönen Beşiktaş Sompo Japan karşısında oyunu dengeleyen Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol, Eldridge’nin üç sayılık basketiyle 27. dakikada farkı tek hanelere indirdi: 68-59. Çeyreğin kalan bölümünde iki ekip de sayı bulmakta zorluk çekerken, siyah-beyazlılar final periyoduna 69-61 önde girdi. Son çeyrekte pota altında Buva’yla rakibine üstünlük kuran ve savunmasını sertleştiren Beşiktaş Sompo Japan, 33. dakikada farkı yeniden çift hanelere taşıdı: 73-63. Savunma direnci düşen siyah-beyazlı ekip karşısında Hayes’in etkili oyunuyla sayılar üreten Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol, 38. dakikada farkı 5 sayıya (80-75) düşürdü. Son bölümleri çekişmeli geçen karşılaşmada Buva ile Rich’in sayılarıyla skor üstünlüğünü koruyan Beşiktaş Sompo Japan, sahadan 90-84 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Son haftalarda aklı transferde olan ve bu nedenle de form düşüklüğü yaşayan Williams ile yollarını ayırdı Büyükçekmece ve yetenekli uzun Buducnost’un yolunu tutmuştu bildiğiniz üzere. Bu durumdan takımın nasıl etkileneceğini merak konusuydu ki bana göre net olarak güç kaybetmişlerdi. Ancak Beşiktaş karşısında deplasmanda sergiledikleri performans benim yanıldığımı gösterdi. Yangue’nin pota altında özellikle savunmadaki ve ribaundlardaki ekstra performansı takıma enerji verirken Hayes’in de yine insan üstü bir hücum performansı sergilemesiyle Beşiktaş’ı çok zorladılar. Ama neticede Buva ile Alexander’ı savunmada yoramadıkları, zorlayamadıkları için iki formda uzunu durdurmayı başaramadılar. Beşiktaş 2 pota altı oyuncusundan toplamda 47 sayı bulduğu maçta kenardan da Gibson katkısı alınca kazanmakta zorlanmadı. Bu arada son haftaların formda isimleri Rich ile Pressey’deki performans düşüşü siyah beyazlıların play-off planları için sıkıntı yaratabilir.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Beşiktaş cephesinde Ivan Buva 23 sayı, 13 ribaund, 3 blok ile yıldızlaşırken Joe Alexander da 24 sayı (4/7 3sayı), 4 ribaund, 2 asist ve kenardan gelen Kyle Gibson 14 sayı, 2 ribaund, 4 asist ile onun en büyük yardımcıları oldular.

Büyükçekmece’de ise Kenneth Hayes 33 sayı (5/8 3sayı), 5 asist ile maçın en skorer ismi olurken, Matt Tiby de 23 sayı, 6 ribaund, 3 asist ile takımını taşıyan diğer isim oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …