Güncel Haberler

İDDİA: Philadelphia, Furkan’ı Takaslamak İstiyor! (Analiz)

NBA Doğu Konferansı ekiplerinden Philadelphia 76ers lüks vergisi ödeyen ekiplerden birisi.

ABD basınında çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre Sixers bu yükten kurtulmak istiyor ve bunun için de oyuncu takaslama yoluna gidebilirler. NBA medyasının değerli isimlerinden Marc Stein’ın haberine göre ise Doğu ekibinin takaslamak istediği isimler Jaden Springer ve milli oyuncumuz Furkan Korkmaz!

Milli oyuncumuzun 2022-23 sezonu için 5 milyon dolarlık bir kontratı var, gelecek sezon için ise 5.4 milyon dolarlık garanti bir kontratı bulunuyor. Springer ise bu sezon 2.1 milyon dolar, gelecek sezon ise 2.2 milyon dolar kazanacak.

Furkan bu sezon Sixers’ta 23 maçta süre alabilirken 4.0 sayı, 1.2 ribaund ve Springer ise 6 maçta 2.8 sayı, 1.2 ribaund ortalamalarıyla katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Furkan maalesef NBA’de kalma konusunda aşırı ısrarcı davranan Avrupalı oyuncuların başında geliyor. Elbette şuanki kontratı gayet iyi ama takımdaki rolü giderek düşüyor ve artık bir çok maçta kadroda olmasına rağmen süre bile alamıyor. Çünkü NBA döneminde şutuna fazla güvenip diğer özelliklerini yeteri kadar geliştiremedi. Özellikle fiziksel anlamda lig standartlarının çok altında kalıyor ve hücumda şutlarının girmediği günlerde silahları yok denecek kadar azalıyor. Burada geçirdiği sezonlar da gördük ki NBA sahnesinde bırakın yıldız statüsünde yer almayı 6. oyuncu olacak kadar bile saf bir yeteneğe sahip değil. İstikrarlı bir bench oyuncusu olabilmek için ise savunma, ribaundlar ve temas oyununu geliştirmesi, Cedi ve Ersan örneklerinde olduğu gibi bunların yanına şutunu eklemesi gerekiyor.

Şuanda süre bulabileceği ya da onu serbest bırakabilecek bir takım anlaşması kesinlikle kariyeri adına çok iyi olacaktır. Gelecek sezonu da bu şekilde oynamadan geçirirse basketbolunun daha da geriye gideceğini düşünüyorum. Acilen Avrupa’ya dönmesi önce kendisini Euroleague’de kanıtlaması gerekiyor, zaten ilk gittiğinden beri bahsettiğim gibi bunu yapmaması büyük hataydı. Serbest kalması kendi elinde olmadığı için Sixers’ın onu takaslayabilirse gideceği takım durumuna karar verecek artık.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Seriye Farklı Orlando Galibiyeti ile Başladı

NBA Doğu Konferansı play-off ilk tur eşleşmesi birinci maçında 4. seri başı Cleveland Cavaliers konuk …