Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi, Paschall’ı Gözüne Kestirdi! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv, Poythress’ın sakatlanmasından sonra halen uzun rotasyonuna bir takviye yapamadı.

Koç Kattash’ın da ısrarı üzerine yönetim transfer çalışmalarını hızlandırdı ve ABD basınında çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre son olarak Wolves tarafından serbest bırakılan Eric Paschall hedeflerindeki isim.

Sezon başında sakatlığı nedeniyle kendisine takım bulamayan sonrasında Wolves ile çift yönlü kontrat imzalayan ama antrenmanlarda beklentileri karşılayamamış, serbest bırakılmıştı. 2022-23 sezonun hiç bir takımda forma giyemeyen 2.01 metre boyunda olan 26 yaşındaki Amerikalı forvet, geçen sezon ise Jazz formasıyla 62 maçta ortalama 12.3 dakika süre alırken 5.5 sayı, 1.8 ribaund ile katkı verebilmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

2019 NBA Draftı’nda 2. tur 41. sıradan Golden State Warriors tarafından seçilmiş ve buradaki çok yönlü performansı ile dikkat çekmişti. Hatırlayacağınız üzere yaz döneminde adı bir diğer Euroleague ekibib Panathinaikos ile de anılmıştı. Gelin onu biraz daha yakından tanıyalım ve artılarına, eksilerine bir göz atalım.

Öncelikle onu 4 numara için en değerli yapan özelliği şut tehditi diyebiliriz, sahanın her yerinden şut atabiliyor. Ayrıca bir kısa forvet gibi dribbling üstünden kendi skorunu yaratabilmesi de önemli bir hücum silahı elbette. Bunların yanında topsuz oyunda ya da ikili oyunlardaki devrilmelerde de güvenilir bir bitirici. Atletizmi ve yüksek motoru ile de tam saha basketboluna son derece uygun bir isim. Oyunun diğer tarafında da fiziksel temastan kaçmaması, çabuk ayakları ile kısaların karşısında da kolay yenilmemesi onu faydalı bir görev adamı yapıyor.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Evet dribblingle potaya gidebiliyor ama efektif ve çabuk bir ilk adımı olmadığı için adamını ekarte ederek değil, ona fiziksel teması sağlayarak potaya gidebiliyor. Top tekniğinin iyi seviyede olmaması da onu bu konuda zorluyor. Diğer taraftan dış şutuna fazla güveniyor ve bazı maçlarda bu nedenle kendisinin de takımının da verimliliğini aşağı çekebiliyor. Pozisyonuna ve fiziksel artılarına göre iyi bir ribaundçu değil. İşin savunma tarafında her ne kadar çalışkan ve agresif bir isim olsa da bunu istatistiklere yansıtamıyor, top çalma ya da blok departmanlarında pek ortalarda yok.

Paschall, atletik özellikleri yüksek, dış şutlarla saha yerleşimini kolaylaştıran, topsuz oyunlarda hava harekatları yapabilen bir uzun. Ama ribaundlar ve savunma konusunda kendisini geliştirmesi gerekiyor. Euroleague’de atletizmi ve güçlü fiziği ile iki alanda da gelişimini rahatlıkla sürdürebilir. Ayrıca takımın direksiyonunda Brown gibi organizasyon becerileri elit seviyede olan bir guard olduğu için bu transfer gerçekleşirse onun da bu sistemde gerek açık alanda gerekse yarı sahadaki dış şut tehditi ve atletizmi ile faydalı olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …