Güncel Haberler

Doncic, Polonya Mağlubiyeti Sonrası Sorumluluğu Üstüne Aldı!

2022 FIBA EuroBasket çeyrek final maçında Slovenya, Polonya karşısında kaybederek soğuk bir duş almış ve son şampiyon olarak madalya şansını kaybederek elenmişti.

Slovanya’nın süper yıldızı Luka Doncic ise bitime 3 dakika kala 5 faul alarak tamamladığı maçta 14 sayı, 10 ribaund, 7 asist ile katkı verebilmişti.

Genç oyuncu karşılaşmanın ardından önemli açıklamalar yaptı:

İlk olarak Polonya’yı tebrik ediyorum. İlk dakikadan son dakikaya harika bir maç çıkardılar. Onlar için büyük bir başarı. Bize gelirsek, maçı istediğimiz şekilde oynayamadık. Enerjimiz yerinde değildi. Sonrasında dönmeyi başardık fakat Polonya savaşmaya devam etti. Onları tebrik ediyorum.

Doncic, hakem yönetimi değişmezse yüksek seviyedeki oyuncuların turnuvaya gelip gelmeyeceğine dair soruyu çok net bir şekilde yanıtladı:

Bilmiyorum, ben her zaman ülkemi temsil edeceğim. Sağlıklı olduğum sürece Slovenya için oynayacağım.

Doncic, fiziksel durumu hakkında konuşsa da bu konuyu bahane etmekten kaçındı:

Muhtemelen %100’ümde değildim. Üçüncü çeyrekte iğne vuruldum. EuroBasket boyunca sorunlarla uğraştım ancak sorun bu değil. Berbat oynadım. Ülkemi ve takımımı yüzüstü bıraktım. Tamamen benim sorumluluğumda. Bu maça geri dönüp bakmalı ve daha iyi olmalıyım.

Doncic, Sırbistan ve Yunanistan’ın elenmesinin takıma bir etkisi olduğunu düşünmüyor:

Hayır, bence etkilemedi. Polonya’ya kredi vermek istiyorum. Çoğu insan bizi favori görüyordu ancak Polonya harika bir takım. Bu EuroBasket’e şahit olmak inanılmazdı, maç da harikaydı. İlerleyemediğimiz için üzgünüm fakat bambaşka bir EuroBasket oluyor. Çok fazla harika takım var.

Polonya’da Ponitka maçı triple-double ile tamamlayarak EuroBasket tarihinde bu istatistiklere ulaşan dördüncü oyuncu oldu. Doncic, Ponitka hakkındaki düşüncelerini aktardı:

Muhteşem oynadı. Şaşırmadım. Harika bir oyuncu, harika bir lider. Muhtemelen NBA seviyesinde bir oyuncu. Bilmiyorum, GM değilim, oyuncuyum fakat muhtemelen öyle.

Doncic, FIBA 2023 Dünya Kupası’nda yer alıp almayacağına dair gelen soruyu şu şekilde yanıtladı:

Katılmayı başarırsak ve sağlıklı olursam tabii ki yer alacağım.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Eski Asistanından Koç Itoudis’e Ağır Eleştiri!

2022 FIBA EuroBasket bir çok sürprizin yaşandığı özel ve unutulmaz bir turnuva olarak tarihteki yerini …