Güncel Haberler

Gallinari EuroBasket’de Yok!

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemeleri 2. tur L grubu karşılaşmasında konuk ettiği Gürcistan’ı 91-84’lük skorla yenen İtalya‘da tecrübeli yıldız Danilo Gallinari karşılaşmanın son çeyreğinde dizinden ciddi bir sakatlık getirmiş ve maça devam edememişti.

İlk tetkiklerde yıldız oyuncunun dizinde yırtık olmadığı belirtilse de MR sonrası kötü haber geldi. İtalya federasyonu yaptığı açıklamayla yıldız forvetin 2022 FIBA EuroBasket organizasyonunda forma giyemeyeceğinini açıkladı.

İtalya, EuroBasket 2022’de Yunanistan, Estonya, Ukrayna, Hırvatistan ve Büyük Britanya’yla birlikte C grubunda yer alıyor.

Yaşadığı talihsiz sakatlığın ardından Gallinari, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Yıldız oyuncu, şu ifadeleri kullandı:

Şu an yaşadığım acının herhangi bir tarifi yok. Dizimdeki acı ise dün takım halinde pes etmeyip karakterimiz sayesinde kazandığımız için çok da kötü değil. Dizimin normale dönmesi – şanslıyım ki ilk başta tahmin edilen kadar uzun değil – biraz zaman alacak. Canımı asıl yakan şey ise İtalya Milli Takımı serüvenimin son bulmuş olması.

Ne yazık ki gün benim için çok kötü başladı. Milano‘da yapılan kontrollerin ardından durumumun nasıl olduğu ortaya çıktı. Sonuç: Menisküs yırtığı. Bu yüzden yaz döneminin harika ilerlemiş olmasına rağmen EuroBasket’te yer alamayacağım. Bu durumu kabullenerek önüme bakmalıyım. Bu süreçte takım arkadaşlarımın her maç yanlarında olacağım. Ne olduysa oldu, bizim için yolculuk devam ediyor. Haydi İtalya!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na Bilet Alan 4 Takım Belli Oldu!

2023 FIBA Dünya Kupası’nda 17-32 klasman maçlarının tamamlanmasıyla beraber 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılacak 4 …