Güncel Haberler

ANALİZ: Milliler, Sırbistan Karşısında Geç Uyandı!

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemeleri I grubu mücadelesinde A Milli Takımımız, konuk ettiği güçlü rakibi Sırbistan karşısında ilk yarıdaki kötü performansından sonra ikinci yarıda uyandı ama geç kaldı ve 72-79’luk skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Sırplar 3-3 ‘lük derecesiyle averajla 4. sırada yer alırken, milliler ise 2-4’lük dereceyle 5. sırada kaldılar ve artık ilk 3 sırada yer alma yani Dünya Kupası bileti kapma şansımız mucizelere kalmış durumda.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Sırbistan’da Nikola Jokic 24 sayı, 10 ribaund ile öne çıkarken, Nikola Kalinic 14 sayı, 6 ribaund, Marko Guduric 14 sayı, 3-6 3sayı, 6 asist ve Vladimir Lucic 11 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile galibiyeti getiren başlıca isimler oldular.

12 Dev Adam’da ise Cedi Osman 22 sayı, 2-10 3sayı, 6 ribaund, 2 asist ile en skorer isim olurken, Furkan Korkmaz 18 sayı, 3 ribaund ve Alperen Şengün 17 sayı, 13 ribaund, 2 asist, 2 blok ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sırbistan maça beklendiği gibi Jokic’i etkili kullanarak başladı. Kısalarımızın topa baskı yapmaması sonucu pota altına pasları rahat indirdiler ve Jokic de Alperen ile birebirde kaldığı pozisyonları sayıyla bitirerek üst üste sayılar üretti. Furkan’ın devreye erken girmesi sayesinde hücumda biraz rahatladık. Ama Larkin’in tutuk olduğu günde hücumda organize olmakta zorlandık ve basit top kayıplarımız potamıza Micic ve Jokic’in sayıları olarak dönünce farkı çift hanelere açıldı. Furkan dışında alternatif bir hücum opsiyonu bulamayınca ilk çeyreği 11-26 geride kapattık. İkinci çeyrekle beraber Sırbistan, rotasyona başvurdu ama ritmini kaybetmedi ki farkı tam 19 sayıya kadar çıkardılar. Savunmada etkisiz kaldığımız anlarda, en azından hazır Jokic kenardayken hücumda Alperen ve Melih ile skorlar bularak farkı azaltmaya başladık. Ama Jokic’in geri dönmesiyle beraber kontrol yeniden misafir takımın eline geçti. Kalinic’in son saniye üçlüğüyle beraber Sırbistan soyunma odasına 28-47 önde girdi.

İkinci yarının başında fark en yüksek seviyeye, 21 sayıya çıktı. Sonrasında Cedi ve Melih’in hücumda gösterdiği reaksiyon sayesinde haraketlenmeye başladık, farkı 14 sayıya kadar indirdik. Micic’in yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren millilerimiz tempolu oyunla buldukları sayılarla farkı uzun bir aradan sonra tek hanelere düşürdü. 3. çeyreğin 6 dakikası dolmadan Lucic’in teknik faulle beşlemesi de işimizi kolaylaştırdı elbette. Son bölümde hücumda toparlanan Sırplar 3. çeyreği 55-65’lik skorla önde kapattılar. Final çeyreğinin başında savunmada vidaları sıkan 12 Dev Adam hücumda da Furkan’ı iyi kullandı ve Cedi’nin de devreye girmesiyle farkı 6 sayıya kadar düşürdük. Ancak Jokic’in tekrar oyuna dönmesiyle beraber 69-62’lik skorla öne geçmeyi başardı Sırplar. Sonrasında Cedi’den üst üste gelen tam 8 sayıyla skoru 71-71’de eşitlemeyi başardık, tam 21 sayılık farkı eritmiş olduk! Bitime 2 dakikadan az kala Kalinic’den gelen kritik üçlükle 72-75 geriye düştük. Sonrasında Cedi’ye tartışmalı bir hücum faul kararı geldi ve Guduric çizgiden hata yapmadan 2 sayı buldu. Ardından da Jokic hücum ribaundu ile bulduğu ikinci şans sayısıyla maçın skorunu 72-79 olarak tescil etmiş oldu.

Letonya maçında alınan hezimet niteliğindeki mağlubiyetin ardından bu maçta ikinci yarıda yaptığımız geri dönüş gerçekten alkışları hakeden cinstendi. Tam 21 sayılık farkı kapatıp skoru eşitledik. Eğer Larkin gününde olsa ve skora biraz daha katkı yapabilse bu geri dönüşü galibiyetle süslememiz içten bile olmazdı. Ayrıca son anlarda Guduric’in yaptığı faulllerin atlanması, aksine Cedi’ye 2 tane basit hücum faul çalınması da tabiki sonucu direkt olarak etkiledi. Artık Dünya Kupası defterini kapatmanın zamanı geldi. NBu 2 maçtan gerekli dersleri çıkararak EuroBasket’e hem mental hem de fiziksel olarak en iyi şekilde hazırlanmalıyız. Açıkçası Letonya maçından sonra böyle savaşarak kaybetmiş olmamız EuroBasket’deki umutlarımızı yeniden yeşertti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Wilbekin ile Larkin Tahkime Gittiler

Bu yaz 2024 Paris Olimpiyat Ön Elemeleri için düzenlenen Milli Takım kampına katılmayan iki devşirme …