Güncel Haberler

İDDİA: Milwaukee, Panathinaikos’un Dev Uzunu Papagiannis ile İlgileniyor (Analiz)

Panathinaikos ile geride bıraktığımız sezon takımın Turkish Airlines Euroleague‘deki başarısız performansının aksine bireysel olarak etkili bir oyun sergileyen Georgios Papagiannis yeniden NBA takımlarının ilgisini çekmeyi başardı.

Eurohoops’da yer alan habere göre Milwaukee Bucks Yunan uzunu kadrosuna katmak istiyor ve Pana ile kontratı devam ettiği için kuralların izin verdiği 750 bin dolarlık bonservisi ödemeye de hazırlar, tabi kalan kısmı milli oyuncunun kendisinin vermesi gerekecek.

2021-22 sezonunda toplam 29 EuroLeague karşılaşmasında süre alan 2.20 metre boyunda olan 25 yaşındaki yıldız uzun, maç başına 10.3 sayı, 8.2 ribaund, 1.7 blok ortalamalarıyla mücadele etti ki normal sezonun en iyi ribaund ortalamasına sahip ismiydi ve sezonun en iyi 2. beşine seçildi.

EDİTÖR YORUMU:

2016 NBA Draft’inin 13. sıra seçimi Papagiannis, büyük beklentilere rağmen NBA’de hayal kırıklığı yaratmıştı. Kısa süreli ABD serüveninin ardından 2018 yılında Avrupa’ya geri dönen Papagiannis, Panathinaikos formasıyla beklenen çıkışı yakaladı.

Bir uzuna göre çok genç yaşta NBA sahnesine çıkmayı denemiş ve beklentileri karşılayamamıştı. 2018’den bu yana Panathinaikos’da pişti ve her sezon üstüne koydu, artık Euroleague’in elit uzunları arasına adını yazdırdı. Henüz uzunların kariyerlerinde zirve yaptıkları 27-31 yaş aralığına zamanı var ama artık NBA’de yedek uzun olarak 10-15 dakika arasında istikrarlı süre alacak kıvama gelmiş durumda. Euroleague’in aksine NBA’de ikili oyun savunmasında adam değişmeler çok tercih edilmediğinden en büyük zaaflarından biri olan kısalar karşısında ağır kalan ayakları burada başını daha az ağrıtacaktır. Güçlenen fiziği ve artan pozisyon bilgisi, zamanlama becerileri ile artık çok daha önemli bir blok tehditi, çember koruyucusu konumunda. Orta mesafe şutunu da geliştirmiş olması hücumdaki silahlarını arttırdı.

Özetle Bucks’ın Lopez’den aldığı blok ve şut katkısını, tabi onun gibi yay gerisinden değil orta mesafeden, verebilecek bir alternatif uzun olabilir. Ayrıca fiziğini toparlarken temposunu da kaybetmedi. 2.20 metre boyunda bir pivot için yüksek tempoya ayak uydurabilecek bir durumda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveand, Orlando’yu Bir Kez Daha Çift Haneli Farklarla Yendi

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 2. maçında Cleveland Cavaliers konuk ettiği Orlando Magic‘i 96-86’lık …