Güncel Haberler

FLAŞ: Henry, Fenerbahçe’ye Veda Etti ve Yeni Rotası Real Madrid Olabilir! (Analiz)

Koç Itoudis ile yeniden yapılanma sürecine giren Turkish Airlines Euroleague temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko‘da önemli bir ayrılık yaşandı.

Fenerbahçe Beko‘ya geçen yaz katılan Pierria Henry, opsiyonunu kullanmayarak takıma veda ettiğini şahsi Instagram hesabından açıkladı.

The Athletic’in Washington Wizards muhabiri John Robbins’in haberine göre Henry, Washington Wizards‘ın hafta sonu düzenleyeceği basketbol kampının katılımcılarından biri olacak.

Ama daha da önemlisi Real Madrid onunla yakından ilgileniyor. Burada İspanyol ekibinin önündeki en büyük engel ise Henry’nin İspanya içindeki transferinde ilk söz hakkının Baskonia’da olması. Ama aynı zamanda Baskonia da Real Madrid’in oyuncuları olan Williams-Goss ve Spagnolo ile ilgileniyor. Dolayısıyla taraflar arasında bir anlaşmaya varılabilir.

1.93 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu, bu sezon Fenerbahçe Beko ile Euroleague sahnesinde 28 maçta ortalama 29 dakika göre valırken 7.9 sayı, %33.3 3sayı, 3.4 ribaund, 4.2 asist, 1.8 top çalma, 9.6 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti. Henry, aynı zamanda Senegal milli takımının da formasını giyiyor devşirme statüsünde.

EDİTÖR YORUMU:

Henry atletik özellikleri, güçlü fiziği ve açık alandaki etkinliği ile Real’in sistemine uyum sağlamakta zorlanmayacak bir guard. Bu sezon guard savunmasında onun gibi bir silaha çok ihtiyaç duydular, hem 1 hem de 2 numarada rakiplerin etkili skorlerlerine karşı durabilecek önemli bir silah. Diğer taraftan bu sezon pasör özelliklerini de çok iyi geliştirdi koç Djordjevic ile birlikte, hem ikili oyunları etkili ve verimli organize etti hem de penetre pas oyunlarındaki servisleri ile uzunları da Melih ve Guduric gibi şutörleri de çok iyi besledi.

Ayrıca mental olarak iyi durumda olduğunda güçlü potaya gidişleri hatta üçlükleriyle de ne kadar önemli bir skor tehditi olduğunu biliyoruz. Mental olarak geliştirmesi gereken nokta ise şut seçimleri ve oyuna ne zaman müdahale edeceğini, sazı ne zaman eline alması gerektiğini öğrenmesi. Fenerbahçe’nin maç sonlarında yaşadığı krizlerin bir çoğunda parmağı vardı, iyi niyetli de olsa sorumluluk alma konusunda aşırı agresif olması, sürekli oyuna bireysel anlamda müdahele etmeye çalışması hatalarını arttırmıştı.

Gelelim Real ile uyumunun nasıl olacağına. Öncelikle Real’in son yıllarda bu tarz bir guardla oynamadığını belirtmek lazım. Deliciliği, şut tehditinin ikinci planda ve istikrarsız olması, oyun içerisindeki iniş-çıkışları gibi konular ile hücumda aranan isimlerden biri değil. Ama diğer taraftan iyi bir organizatör ve penetre-pas silahları ile de öne çıkıyor. Ayrıca Baskonia ile bir Endesa şampiyonluğu yaşadı ve üst seviyelerde de önemli bir tecrübesi var. Bu anlamda Heurtel’den her alanda ve Goss’dan da işin savunma tarafında çok daha faydalı olabilecek artı özelliklere sahip. Yabusele ve Tavares gibi bitiricileri en iyi şekilde besleyeceğini, gerektiğinde skor yüküne de katkı verebileceğini düşünüyorum. Özetle Henry, çemberi iyi koruyan, bu nedenle topa baskıya önem veren ve hücumda pas sayısını arttırma hedefinde olan Real sisteminde agresif ve çalışkan kimliği ile verimli olacağını düşündüğüm bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …