Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi’nin Gündeminde Macon Var (Analiz)

Koç Kattash’ı göreve getiren ve yeniden yapılanma sürecinde düğmeye basan Turkish Airlines Euroleague ekibi Maccabi Tel Aviv‘in kısa rotasyonu için düşündüğü isimler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Walla Sport’un haberine göre Panathinaikos‘dan ayrılması beklenen Daryl Macon ile ilgileniyorlar. Amerikalı oyuncunun kontratında gelecek sezon için opsiyon bulunsa da tarafların ayrılma oylunda karar vermesi bekleniyor.

1.88 metre boyunda olan 26 yaşındaki skorer guard, geride bıraktığımız sezon Euroleague sahnesinde 31 maçtan 18 tanesinde ilkbeş başlarken ortalama 26 dakika sahada kalmış ve 13.1 sayı, %33.3 3sayı, 2.2 ribaund, 3.6 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Macon, temsilcimiz Galatasaray’da sergilediği etkileyici bireysel performansın ardından önce AEK’da kendisini kanıtladı sonra da Panathinaikos forması ile Euroleague seviyesinde de ne kadar etkili bir skorer olabileceğinin sinyallerini verdi geçtiğimiz sezon.

Hücumda hem deliciliği hem de dış şutları ile komple bir silah olan Macon, sürati ve açık alandaki etkinliği ile de takımına değer katan bir isim. Panathiniakos’da zaman zaman 1 numara problemi yaşandığı için mecburen oyun kurucu pozisyonunu da dolduramaya çalışması onun verimliliğini düşürdü ama bu sayede pasör özelliklerini de geliştirdiğini belirtmek lazım. Savunmada ise halen istikrarlı değil ve agresiflik, çalışkanlık ve pozisyon bilgisi gibi konularda sorunları var. Ama bunlar düzeltilmeyecek, giderilmeyecek eksiler değil. Nitekim Euroleague seviyesindeki çaylak sezonunda da oyunun bu tarafında sırıtmadığını net olarak söyleyebiliriz.

Pana kulüp tarihinin en kötü sezonlarından birini geçirmiş olsa da Macon, bir çok maçta bireysel anlamda kendi standartlarının altında kalmadı, belli bir istikrarı korudu. Şimdi yeniden yapılanan Maccabi’de Wilbekin’in de ayrılacağını düşünürsek onu skorer performansına koç Kattash’ın çok ihtiyacı olacağı bir gerçek. Dribbling üstünden kendisi yaratabildiği gibi pasör özelliklerini de geliştirdi ve asla bencil bir oyuncu değil. Maccabi’de de combo guard olarak her iki pozisyonda da faydalı olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …