Güncel Haberler

RESMİ: Milano, Hines ile Devam Ediyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de yeni sezonda Final Four isteyen İtalya Lega Basket Serie A‘nın son şampiyonu Olimpia Milano, tecrübeli uzunu ile yola devam ediyor.

İtalyan ekibinin GM’i Christos Stavropoulos, Serie A şampiyonluğunun ardından yaptığı basın toplantısında Kyle Hines‘ın gelecek sezon da takımda yer alacağını açıkladı.

2021-22 sezonunun en iyi savunmacısı seçilen, 1.98 metre boyunda olan, 35 yaşındaki tecrübeli uzun bu sezon Euroleague sahnesinde 36 maçta ortalama 24.3 dakika süre alırken 8.0 sayı, 5.3 ribaund, 1.8 asist ve Serie A sahnesinde ise 24 maçta ortalama 23.0 dakika süre alırken 7.0 sayı, 4.8 ribaund, 2.5 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

3 kere Euroleague’de yılın savunmacısı seçilmiş olan Hines’ın takımına verdiği katkıyı anlatmaya satırlarlar yetmez diyebiliriz rahatlıkla. Özellikle savunmada ve ribaundlarda ilerleyen yaşına rağmen halen Euroleague’in elit uzunları arasında yer alıyor. Sadece 1.98 metre boyunda olmasına rağmen uzun kolları ve güçlü fiziği ile pozisyonu için kısa olan boyunun dezavantajını yaşamıyor. Orta mesafe şut tehditi, topu yere vurabilmesi ve üst düzey atletizmini de eklediğimizde onun için “her takıma lazım” ibaresini rahatlıkla kullanabiliriz.

Milano, Melli ile yola devam ederken 5 numaraya en az bir isim daha ekleyecektir kuşkusuz. Ama bu isim kim olursa olsun Hines’dan öğreneceği çok şey olacak ve açıkçası kariyerinin şanslı sezonlarından birini geçirecek. Böyle tecrübeli bir profesyonelden, elit bir liderden her oyuncunun öğreneceği çok şey var. Kaliteli karakteri ile saha içinde de saha dışında çok önemli bir figür Hines ve Milano’nun da onun burada emekli olmasını gayet doğal ve doğru bir hareket.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …