Güncel Haberler

RESMİ: Daçka, Starks Transferini Açıkladı (Analiz)

Önümüzdeki sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka, yeni oyun kurucusunu açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamayla geçen sezon Fenerbahçe Beko forması ile izlediğimiz Markel Starks ile yeni sezon için anlaşma imzalandığı duyuruldu.

Amerikalı oyun kurucu hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Kulüpten yapılan açıklamanın detaylarında şu ifadelere yer verildi:

2022-2023 sezonu transfer çalışmalarını sürdüren Darüşşafaka’mız, son olarak Fenerbahçe Beko’nun ABD’li gardı Markel Starks’ı transfer etti. Yeni transferimiz Markel Starks’a yeşil-siyahlı formamızla başarılı bir sezon dileriz.

MARKEL STARKS KİMDİR?

21 Şubat 1991 tarihinde, Maryland Eyaleti’nin Accokeek kentinde dünyaya gelen Markel Starks, 1.88 metre boyunda ve oyun kurucu pozisyonunda görev almaktadır. 2010-2014 yılları arasında, Allen Iverson, Patrick Ewing gibi NBA efsanelerinin yer aldığı Georgetown Üniversitesi’nde NCAA kariyerini geçiren Starks, 2014 NBA Draftları’nda seçilmedi ve profesyonel kariyerine İtalya 2. Lig takımlarından Basket Ferentino’da başladı. Daha sonra Cairns Taipans, Vanoli Cremona, Fraport Skyliners ve Koroivos formalarını giyen Starks, 2017-2018 sezonunda, TBL takımlarından Yalova Group Belediyespor’a transfer oldu. Yalova ekibi ile 30 maçta görev alan Starks, 22,2 sayı, 3,3 ribaund, 7,3 asist ve 1,8 top çalma ortalamaları ile oynadı. Akabinde Porto Riko’da Piratas de Quebradillas’a transfer olan Starks, Avrupa’ya Polonya takımı Stelmet Zielona Gora ile dönüş yaptı. 2019 yılında Avtodor Saratov’a geçen Starks, Rus ekibi için 2 sezon mücadele etti. Geçen sezona Igokea’da başlayan tecrübeli gard, Boşnak ekibi ile Adriyatik Ligi ve FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde toplam 23 maça çıkıp 11,1 sayı, 1,7 ribaund, 6,0 asist ve 1,2 top çalma ortalamalarıyla oynadı. Sezon içinde Igokea’dan Fenerbahçe Beko’ya transfer olan Starks, sarı-lacivertli ekip ile ING Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu yaşadı. Starks, Fenerbahçe Beko ile ING BSL ve THY EuroLeague’de toplam 8 maçta oynarken 5,8 sayı, 1,7 ribaund ve 2,7 asist ortalamaları tutturdu.

Darüşşafaka Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …