Güncel Haberler

İDDİA: Furkan, Yeni Sezonda Philadelphia’dan Ayrılabilir! (Analiz)

Ülkemizi NBA‘de temsil eden isimlerden biri olan milli oyuncumuz Furkan Korkmaz‘ın takımı Philadelphia 76ers‘daki geleceğini yakından ilgilendiren bir haber ortaya atıldı.

Sixers, Doğu Konferansı’nda normal sezonu 4. sırada bitirerek play-off biletini kapsa da yarı finalde Heat’e 4-2 ile lenerek beklentileri karşılayamamıştı. Sezon ortasında Nets’in süper yıldızı Harden’ı kadrosuna katan ama hedeflerine ulaşamayan 76ers yeni sezon öncesi kadroda önemli bir değişime gidebilir.

The Philadelphia Inquirer’dan Keith Pompey’in haberine göre Philadelphia, yaz döneminde takımın kadrosundaki önemli isimlerden Tobias Harris, Matisse Thybulle, Shake Milton, Danny Green, milli oyuncumuz Furkan Korkmaz ve 2022 draftındaki 1.tur 23. sıra hakkını takaslarda kullanarak takımı yenilemeye gidecek.

2017 yılından bu yana Sixers formasını giyen 24 yaşındaki Furkan, halen beklenen çıkışı yakalayabilmiş değil. Bu sezon da görev aldığı 76 maçta 19.4 dakika gibi hatrı sayılır süreler bulmasına rağman ortalamada sadece 7.1 sayı, %29.3 3sayı, 2.5 ribaund, 1.7 asist istatistikleriyle katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Evet Furkan halen NBA seviyesi için genç diyebileceğimiz bir yaşta ancak bu sezon takımdaki sakatlıklar ve özellikle Harden gelmeden öncesinde bulduğu fırsatları açıkçası çok kötü kullandı. Halen sadece üçlüklere dayalı bir hücum performansı var, halen potaya çok az gidip, çok az temas alıyor ve çizgiden sayı üretemiyor ve halen pasör özellikleri ortalamanın altında. Savunma tarafında kendisini geliştirdiği, güçlenen fiziği ve artan tecrübesi ile beraber pozisyon bilgisiyle daha iyi katkı verdiği bir gerçek ama oyunun bu alanında da elit seviyeden çok uzakta henüz.

Açıkçası ilk günden beri Furkan’ın NBA tercihini çok erken yaptığını ve orada da şansını gereğinden fazla zorladığını düşünüyorum. Özellikle Euroleague seviyesinde kendisini kanıtlamadan gitmesi, gelişimini Avrupa’da değil NBA’de sürdürmeyi tercih etmesi bence işlerin onun adına yavaş ilerlemesine neden oldu ki onun yaşında ve seviyesinde bir Avrupalı oyuncu için konferansında zirve hedefi olan bir takımda ortalama 19 dakika süre alması gayet dikkat çekiciydi ama maalesef temsilcimiz bunu değerlendiremedi. Açıkçası umarım bir takas gerçekleşir ve Alperen gibi o da hedefi genç oyunculara süre vermek olan, daha fazla sorumluluk alacağı bir takıma gider.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Thunder, Pelicans’ı Son Nefeste Yenerek Seriye Galibiyetle Başladı

NBA Batı Konferansı çeyrek final serisi ilk maçında normal sezonu lider bitiren Oklaloma City Thunder, …