Güncel Haberler

Houston, Wood’u Takaslayarak Alperen’in İlk Beş Yolunu Açtı! (Analiz)

NBA’de yaz döneminin ilk önemli takası Dallas Mavericks ile Houston Rockets arasında gerçekleşti.

Bu takasla Mavs, yıldız uzun Christian Wood‘u kadrosuna katarken Rockets ise karşılığında tecrübeli uzun Boban Marjanovic, Trey Burke, Sterling Brown, Marqueese Chriss ve 26. sıra draft hakkından oluşan bir paket aldı.

Mavs, 26 yaşındaki Wood’u kadrosuna katara uzun rotasyonunu güçlendirmiş oldu. Rockets ise bu takasla 2023 yazında kontratı sona erecek Wood’u gönderip milli oyuncumuz Alperen Şengün‘ün önünü açmış oldu. Gelen haberlere göre Rockets, önümüzdeki draftta da bir uzun seçimi yapacak. Tabi kadroda bulunmasına rağmen geçen sezon fazla fırsat bulamayan İspanyol uzun Garuba’ya da bir fırsat doğacak bu takasla beraber.

Wood, geride bıraktığımız sezon 17.9 sayı, 10.1 ribaund, 2.3 asist gibi önemli istatistikler yakalamıştı. 2023 yazında bitecek kontratının son senesinde Dallas ona 14.3 milyon dolar ödeyecek.

EDİTÖR YORUMU:

Alperen çaylak sezonunda adından çok söz ettirdi. Pas yeteneği, şut tehditi, ribaund sezgileri ve yumuşak elleri ile pota altında sergilediği bitiricilikle kesinlikle yıldız kumaşı olduğunu gösterdi. Ancak şunu da belirtmek lazım henüz 19 yaşında ve tabiki bir çok konuda henüz ham. Özellikle bacaklarını çabuklaştırması ve ikili oyun savunmasına konsantre olması gerekiyor. Bunun yanında dış şut ve hatta orta mesafe tehditi bir uzuna göre iyi seviyede ama henüz istikrarı yakalayabilmiş değil. Ama buna rağmen şutuna fazla güveniyor, bu da tercih hataları yapmasına neden olabiliyor. Sırtı dönük silahları var ama çeşitliliği arttırması, sol elini daha fazla devreye sokması gerekiyor.

Çaylak sezonunda verdiği sinyaller çok olumluydu ve Rockets da bunları görerek onun önünü açtı Wood’u göndererek. Büyük olasılıkla yeni sezonda bir çok maçta onu ilk 5 olarak göreceğiz ve Rockets yine üzerinde baskı olmayan, pay-off ya da başka hedefleri olmayan, genç oyuncuları öne çıkarmaya çalışan bir takım olacak. Bu da Alperen’in gelişimi açısından çok önemli ve değerli kuşkusuz. Garuba ve Marjanovic, artı drafttan gelecek Banchero yada Holmgren gibi isimlerden biriyle uzun rotasyonunda görev alacaklar. Yaz döneminde milli takımla geçireceği sürenin ve koç Ataman’ın ona aşılayacağı özgüvenin de yeni sezon öncesi ona çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …