Güncel Haberler

İDDİA: Milano, Rotasını Tobey’e Çevirdi (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de tekrar Final Four hedefleyen ve buna göre yeni sezon için güçlü bir kadro kurmak isteyen son İtalya Lega Basket Serie A şampiyonu Olimpia Milano, uzun rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

LaPrealpina’ya göre gündemlerindeki isim Valencia tarafından serbest bırakılan Mike Tobey. Heberde CSKA’nın Voigtmann’a kontrattan çıkma konusunda kolaylık sağlamamış olması nedeniyle rotanın bu şekilde değiştiği yazıyor.

2.13 metre boyunda olan 27 yaşındaki Amerikalı uzun, geçtiğimiz sezon EuroCup’da 16 maçta ortalama 19.3 dakika süre alırken 10.3 sayı, %40.0 3sayı, 5.7 ribaund ve Endesa’da ise 25 maçta ortalama 16.1 dakika sahada kalırken 6.6 sayı, 4.0 ribaund ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Slovenya milli takımının da devşirme olarak formasını giyen Tobey hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Gelin bu olası transfer Milano açısından bir bakalım… 5 numarada ellerinde kontratı devam eden Hines’ın yanı sıra yeni transfer Davies var, Tarczewski’nin ise kontratı olsa da yolların ayrılması bekleniyor. Ayrıca Melli’nin de zaman zaman buraya kayabildiğini gördük. Ama koç Messina’nın asıl amacı zaten klasik bir 5 numara değil. Aksine Voigtmann transferi olmayınca dış şut tehditi bulunan hatta zaman zaman bu sayede de 4 numaraya kayabilecek bir isim arıyordu. Açıkçası Tobey bu tarife uyan bir uzun ki geride bıraktığımız sezon EuroCup sahnesinde %40 gibi çok önemli bir 3 sayı yüzdesine ulaştığını belirtelim.

Hines, Davies ya da Melli 5 numaradayken bile Tobey 4 dışarıda mantığı ile oyunu açabilecek bir uzun. Ayrıca ikili oyun bitirişlerindeki verimliliği de yarı saha basketbolunda bu tarz organizasyonları çok seven koç Messina’nın sistemine uygun bir isim yapıyor onu. Melli ile beraber takımın saha yerleşiminde önemli katkısı olacak bir uzun olacaktır ki artık kendisini Euroleague’de test etme zamanı da geldi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …