Güncel Haberler

İDDİA: Asvel, Massinburg ile İlgileniyor (Analiz)

Turlkish Airlines Euroleague ekiplerinden biri olan Fransa Betclic ELITE Pro A temsilcisi LDLC Asvel Villeurbanne, gelecek sezonun transfer çalışmalarına başladı.

Gelecek sezon hem Okobo’yu hem de Jones’u kadroda tutması zor olan Asvel’in guard rotasyonu için düşündüğü isimlerden biri netleşti. İtalyan basınına göre sezonu Limoges‘da geçiren C.J. Massinburg ile ilgileniyorlar. Amerikalı guardın adı sezon içinde temsilcimiz Fenerbahçe ile de geçmiş ama sonrasında sarı lacivertliler Starks ile anlaşmışlardı.

1.90 metre boyunda olan 25 yaşındaki Massinburg, Pro A’da 33 maçta ortalama 26.8 dakika süre alırken 14.4 sayı, %39.5 3sayı, 4.2 ribaund, 3.4 asist, 1.2 top çalma, 15.5 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Massinburg skorer kimliği ön planda olan, gerektiğinde 2. organizatör rolünde de görev alabilen bir guard. Top tekniği yüksek olan, birebirlerde etkili ve deliciliği ön planda. Hem orta mesafe hem de yay gerisinden yüzdesi yüksek olan bir skorer, tercih hataları minimum seviyede. Ayrıca kariyerinin ilk bölümünde sorunlar yaşadığı serbest atışları da geliştirdiğini gördük, Pro A’da %80’lerin üstüne çıkmayı başardı. Savunma tarafında da önemli artıları olan bir isim. Öncelikle perimetre savunmasında etkili ve rakiplerine alan vermiyor kolay kolay. Bir guard için gerçekten iyi bir ribaundçu, özellikle kendi takımının potasında. Topa baskı konusunda aranan bir isim, birebirde geçilmesi zor ve rakiplerini top kayıplarına zorlayıp çaldığı toplarla takımına kolay sayılar getirebiliyor.

Gelelim eksilerine. Atletizm seviyesi ve fiziksel özellikler anlamında bir oyun kurucu aslında ama henüz bu pozisyon ve rol için yeterli değil, özellikle saha görüşü ve pasör özellikleri 1 numara seviyesinde değil. Yay gerisinden istikrarı bulma konusunda sorunları var, üçlük atışlarda gününde olmasa da fazla ısrarcı olması verimini düşürebiliyor. Savunma tarafında ise atletizm ve çabukluk zayıf olduğu alanlar, özellikle patlayıcı ve potaya agresif atak eden guardlara karşı zorlanabiliyor. Bununla beraber tepe ikili oyunlarında perdelere kolay takılan bir isim ve topsuz adam takibinde konsantrasyon problemeleri yaşayabiliyor.

Massinburg belki Euroleague seviyesi için tam olarak hazır değil ama zaten Asvel gibi takımların da olayı bu, böyle isimleri bularak riske girip onların gelişim ve patlama zamanlarını kendi takımlarında yaşamalarını sağlamak. Zaten tam anlamıyla hazır bir ismi mevcut bütçeleri dahilinde almaları zor. Amerikalı guard oyunun iki tarafında da bir çok şey yapabilen, çok yönlü bir performansa sahip. Hem penetre hem de dış şutlarla kendi skorunu üretebilen, savunmada da ribaund katkısı ve topa baskı özellikleriyle yüksek potansiyele sahip bir isim. Asvel seviyesindeki bir Euroleague takımı için kesinlikle riske girmeye değer bir yetenek olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …