Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (8.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde milli aranın ardından oynanan 8. hafta programını geride bıraktık.

4 temsilcimiz sahne aldığı haftada, Karşıyaka ile üzülürken, Daçka, Galatasaray ve Tofaş bizleri sevindirdi ki Galarasaray ile Tofaş son maçlar öncesi Top 16 biletini garantilediler.

Gelin birlikte bu zorlu ve genel anlamda keyifli haftanın panoramasını birlikte oluşturalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon tarihinde ilk kez yer aldığı BCL’de etkileyici bir performansa imza attı Alman ekibi Ludwigsburg. Koç Patrick’in öğrencileri bu hafta da çok önemli bir galibiyete imza attılar. BCL’nin kısa tarihinin en iyi ve istikrarlı takımlarından biri olan Tenerife karşısında deplasmanda olmalarına rağmen çok net bir galibiyete imza attılar. Baştan sona üstün oynadıkları maçta Ekim ayının MVP’si Radebaugh liderliğinde hücumda müthiş bir performansa imza attılar ve tam 7 isimden çift haneli skor katkısı almayı başarmışlardı. Takım oyununun ve skor dağılımının derslik seviyede ortaya konduğu bu maçı kazanmalarıyla beraber onları alkışlarla haftanın takımı seçiyorum.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Isaiah Pineiro (Darüşşafaka): 25 sayı, 6-6 2sayı, 3-4 3sayı, 8 ribaund, 2 top çalma, 33 verimlilik
  • John Roberson (Strasbourg): 28 sayı, 6-8 3sayı, 9 asist, 32 verimlilik
  • D.J. Kennedy (Prometey): 16 sayı, 11 ribaund, 5 asist, 29 verimlilik
  • Jonah Radebaugh (Ludwigsburg): 20 sayı, 3-3 3sayı, 6 ribaund, 3 asist, 28 verimlilik
  • Sadık Emir Kabaca (Galatasaray NEF): 16 sayı, 5-5 2sayı, 6 ribaund, 24 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu hafta performansıyla zirvede yer alan isim temsilcimizden Darüşşafaka‘nın Porto Rikolu forveti Isaiah Pineiro oldu. 2.01 metre boyunda olan 26 yaşındaki atletik forvet bu hafta tam anlamıyla fırtına gibi esti. Daçka kariyerindeki tartışmasız en iyi maçını oynayan Pineiro, Holon karşısında alınan kritik galibiyetin başmimarıydı. Oyunun iki alanında da yüksek enjerisi ile fark yarattı ama özellikle hücumda çok verimli oynadı, neredeyse hiç kaçırmadan kusursuz şut attı ve İsrail ekibi onun eşleşmesini bulamadı. 32 dakika sahada kalırken 6-6 2sayı, 3-4 3sayı isabetleriyle 25 sayı üretti ve istatistiklerine 8 ribaund, 2 top çalma ekleyerek 33 verimlilik puanına ulaştı. Bu performans da onu alkışlarla haftanın MVP’si seçmemizi sağladı.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …