Güncel Haberler

7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (6.Hafta)

7DAYS EuroCup 6. hafta programı tamamlandı.

Maalesef iki temsilcimiz de, hem Frutti Extra Bursaspor hem de Türk Telekom haftanı farklı deplasman mağlubiyetleri ile kapattılar.

Gelin birlikte canımızın sıkıldığı bu haftanın panoramasını birlikte oluşturalım ve bireysel perfomanslara göre ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon öncesi koç Obradovic’i göreve getiren ve iddialı bir kadro kuran Partizan, bunun meyvelerini de topluyor ve EuroCup’ın en güçlü şampiyonluk favorilerinden biri. Bunu da bir kez daha kanıtladılar geçtiğimiz hafta. Son haftalarda hem Pro A’nın hem de EuroCup’ın en formda takımlarından biri olan Levallois’yı deplasmanda yenmeleri de çok önemli bir göstergeydi bu yolda. Ayrıca Fransız ekibinin istikrarlı hücum performansına karşı ikinci yarıda vidaları çok iyi sıktılar ve sadece 29 sayı yiyerek galibiyete uzandılar. İlk yarıda hücum ikinci yarıda savunma basketbolu oynayarak kazandıkları bu kritik galibiyet onları aynı zamanda haftanın en iyi takımı yapıyor, alkışlarla ödülün sahibi oldu Sırp ekibi.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Errick McCollum (Lokomotiv Kuban): 29 sayı, 4-6 3sayı, 2 ribaund, 13 asist, 39 verimlilik
  • Johnathan Motley (Lokomotiv Kuban): 33 sayı, 11 ribaund, 2 blok, 36 verimlilik
  • Jaron Blossomgame (Ratiopharm Ulm): 25 sayı, 4-4 3sayı, 6 ribaund, 32 verimlilik
  • D.J. Seeley (Buducnost): 29 sayı, 5-8 3sayı, 2 asist, 30 verimlilik
  • Zoran Nikolic (Buducnost): 20 sayı, 8-10 2sayı, 10 ribaund, 2 asist, 30 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Her ne kadar bir çok basketbolsever Partizan ve Virtus Bologna’yı en güçlü şampiyonluk adayhı olarak gösterseler de Lokomotiv Kuban‘ın da çok önemli bir rakip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Önemli bir bütçeye sahipler ve kurdukları iddialı kadroyu da şuana kadar iyi kullandılar. Evet bu hafta kendi sikletlerinde olmayan Trento karşısında beklentilerden fazla zorlanmışlardı ama yine de kazanmayı başardılar ve bu yolda takıma liderlik eden isim de tecrübeli oyun kurucu Errick McCollum oldu. 33 yaşındaki skorer oyuncu 31 dakika sahada kaldığı bu maçta 4-6 3sayı, 9-10 s.atış isabetleriyle 29 sayı üretirken istatistiklerine 2 ribaund, 13 asist eklemeyi başardı ve tam 39 verimlilik puanına ulaşarak alkışlarla haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Partizan, Maccabi Karşısında 16 Farktan Dönüp Kazanmayı Bildi

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde Partizan konuk ettiği Maccabi Tel Aviv karşısında ilk yarıyı …