Güncel Haberler

Darüşşafaka Tekfen Bir Türlü Kazanamıyor!

Turkish Airlines EuroLeague 11.hafta mücadelesinde temsilcilerimizden Darüşşafaka Tekfen, sahasında konuk ettiği Maccabi FOX Tel Aviv‘e 73-71 mağlup oldu. Bu sonuçla temsilcimiz, 11. maçında 10. yenilgisini alırken Maccabi ise 3. galibiyetini elde etti.

Savunmaların ön planda olduğu ve düşük tempoda geçen karşılaşmanın ilk çeyreği 17-17’lik eşitlikle sona erdi. İkinci çeyrekte temponun artmasıyla daha etkili bir oyun sergileyen temsilcimiz, Douglas’ın skorer oyunu ve Eric’in pota altındaki dominant performansıyla ilk yarıyı 42-36 üstün kapattı.

Üçüncü çeyrekte farkı daha da arttıran Darüşşafaka, Eric’in boyalı alandaki durduralamaz performansı son çeyreğe 62-51 önde girmeyi başardı. Son çeyreğin başında Darüşşafaka, 65-51’lik skoru yakalasa da Wilbekin liderliğinde Maccabi Tel Aviv, 4:12 kala skoru 66-65 yaptı. Wilbekin’in sayılarıyla etkinliğini sürdüren konuk ekip, son 2 dakikaya da 68-73 önde girdi. Darüşşafaka, skoru 71-73’e getirse de son topu kullanamayınca karşılaşmadan mağlup ayrıldı.

Editör Yorumu:

Darüşşafaka Tekfen son haftalarda alıştığımız üzere yine kendi sahasındaki maça iyi başladı. Bu kez oyun kurucu rotasyonundan da hem Douglas hem de McCallum’dan iyi katkı aldılar ki Eric’i de müthiş kullandılar. Maçın ilk yarısında Wilbekin’i de hem Doğuş hem de Douglas ile iyi savundular. Ancak ikinci yarıda Eric’in yorulması ve Wilbekin’in üst üste gönderdiği üçlüklerle devreye girmesi ile beraber Maccabi yeniden maça ortak oldu. Bu noktada koç Çakı maalesef takımının savunma direncini yükseltecek çözümler üretemedi ve bir kez daha son çeyrekte ne mental ne de fiziksel olarak ayakta kalamadıkları için son topta maçı verdiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …