Güncel Haberler

Analiz: FC Bayern Munich – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 10. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Audi Dome’da FC Bayern Munich‘e konuk olacak.

Ben de her zamanki gibi temsilcimizin karşılaşması öncesi sizlere takımların durumlarını, kritik eşleşmeyi ve galibiyetin anahtarlarını barındıran bir analiz hazırladım. Keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

Bayern, çift maç haftasını bir sunum olarak düşünerek açılışı iyi yapmak için Euroleague tarihin en düşük skorlu mağlubiyetini almış olarak gelen temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘yu ağırlayacak. Bayern toplamda 3-6’lık dereceye sahip ki bu galibiyetlerin tamamını seri olarak elde ettikten sonra önce içerde Real’e son topta sonra da geçen hafta Monaco deplasmanında farklı kaybederek 2 mağlubiyetlik kötü bir serinin içine girmişlerdi. Sarı lacivertliler ise geçen hafta kulüp tarihinin en düşük skoru olan 43 sayı üretip Milano’dan tam 25 sayı fark yemişler ve bu da onların son 5 maçtaki 4. mağlubiyetleri olmuştu. Diğer taraftan Fenerbahçe bünyesinde Bayern tarihinde önemli işler yapmış 3 önemli figür var; 2016-2018 arasında 2 sezon takımın başında yer almış koç Djordjevic, onunla beraber 2 sezon kadroda yer alan ve sonra bir sezon daha devam eden Booker, 2016-20 arasında takımın formasını terletmiş ve kaptanlığını da yapmış Barthel.

Kritik Eşleşme:

2019 yılının MVP’si Jan Vesely şuana kadar boyalı alanı domine eden, mükemmel bir performans sergiliyor ki 10. haftaya girilirken 16.8 verimlilik puan ile bu alanda Euroleague’in en iyi 10 oyuncusu arasında kendisine yer bulmuş durumda. Vesely ile hem fiziksel hem de mobilite anlamında eşleşecek bir uzun bulmak gerçekten kolay değil rakip takımlar için. İşte Bayern bu konuda şanslı ekiplerden biri, ellerinde Othello Hunter gibi bu özellikleri barındıran çok tecrübeli bir uzun var. Vesely 12.4 sayı, 6.8 ribaund, 1.4 top çalma istatistikleriyle oynarken, Hunter ise son 3 maçta 12.3 sayı, 5.3 ribaund ortalamalarıyla katkı verdi. Eğer Hunter’ın fiziksel artıları, atletizmi ve tecrübesi Vesely’i yavaşlatabilirse Bayern’in evinde kazanma şansı artacaktır.

Galibiyetin Anahtarları:

Bayern şuana kadar elindeki kaliteli uzunlardan yeteri kadar katkı alamamış, daha doğrusu onları iyi kullanamamış bir takım. 28.9 ribaund ortalaması ile bu alanda ligin son takımı konumundalar. Ayrıca 17.6 ile en az 2 sayılık atış isabeti buluyorlar ki aynı alanda rakiplerin %58.4 isabetle yani bu alanda en yüksek yüzdeyle oynamalarına izin veriyorlar. Eğer bu maçı kazanmak istiyorlarsa koç Trichieri’nin tüm ön alan oyuncularından en yüksek verimi alması gerekecek.

Her ne kadar Fenerbahçe’nin 13.3 top kaybı ortalaması bu alanda lig ortalamalarında yer alsa da karşılarında 8.6 ortalama ile ligin en çok top çalan takımı var ki bu da onlara bir çok kolay şansı getiriyor. İşte Fenerbahçe’nin top kayplarını azaltması ve bu kolay sayılara izin vermemesi gerekiyor. Ayrıca temsilcimiz maç başına 11.9 hücum ribaundu veriyor rakiplerine ve bu alanda en kötü 2. takım. Yani bu maçı kazanmak istiyorlarsa savunma ribaundlarına ekstra konsantre olmaları gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …