Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 6.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de 6. hafta heyecanı Salı günü oynanacak maçlarla başlayacak.

Ben de her zaman olduğu gibi sizlerle Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım değişiklikleri, güncellemeleri ve önerilerimi paylaşacağım. Keyifli okumalar.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Dejan Radonjic
  • Vasilije Micic
  • Chris Jones
  • Andrei Lopatin

Ardından da kadromuza yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Zvezdan Mitrovic (AS Monaco): Fransız ekibi kadrosuna James, Motiejunas, Andjusic, Hall, Thomas gibi önemli isimleri katarak ilk kez yer aldığı Euroleague sahnesinde iddialı bir takım olacağını kağıt üstünde göstermişti. Sezon başından itibaren bunu sahada da kanıtlıyorlar. Bu hafta evlerinde dişlerine göre bir rakip olan Kızıl Yıldız ile oynayacaklar ve hata yapmayıp kazanacaklarını düşünüyorum. Bu nedenle de düşük maliyetinin de etkisiyle tercihimi Karadağlı koçtan yana kullandım.
  • Malte Delow (Alba Berlin): Bildiğiniz gibi bu sezon oyunun kuralları değişti ve artık 6. adam hariç diğer yedek oyuncuların puanları sadece yüzde 50 etkili oluyor. Bu nedenle de yedek oyuncuları kredisi düşük ve katkı potansiyeli yüksek, bir başka deyişle sürpriz isimlerden seçmek gerekiyor. Alba’nın genç kanat oyuncusu da bu isimlerden biri. Süre aldığında istatistik kağıdının bir çok kısmını doldurabilen bir isim.
  • Will Clyburn (CSKA Moskova): Shengelia’nın sakatlığı ve Faried’in henüz beklenen performansı sergileyememesi ile beraber yıldız forvetin dakikaları ve sorumluluğu iyice arttı. Zaten koç Itoudis’in en güvendiği hücum silahlarından birisi yıllardır. Özellikle son maçlarda kalitesini tam anlamıyla sahaya yansıttı ve çok formda. Bu hafta da Asvel deplasmanında onun etkili birebirlerine ve ribaundlardaki katkısına çok ihtiyaçları olacak.
  • Sergio Rodriguez (Olimpia Milano): Geçen sezonun Final Four ekiplerinden biri olan İtalyan temsilcisi, bu sezona da çok iyi girdi. İlk 5 maçlarını kayıpsız geçtiler. Ancak takımın önemli silahlarından biri olan Delaney’i kaybettiler. Bu da tecrübeli maestro El Chacho’nun dakikalarının ve sorumluluğunun artması anlamına geliyor. Bayern gibi henüz ritmini bulamamış, yeni kadrosuyla adaptasyon sürecini tamamlayamamış bif takım karşısında tecrübesiyle birlikte etkisinin daha fazla olacağını tahmin ediyorum.

Yapılan değişiklikler sonrası takımımızın yeni görüntüsü bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …