Güncel Haberler

RESMİ: Maccabi, Zizic’in Sakatlığı Nedeniyle Lessort ile Anlaştı (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden, son İsrail Winner Ligi ve Kupa şampiyonu Maccabi Tel Aviv, uzun rotasyonuna takviye yaptı.

Kupa’da oynanan çeyrek final maçında sakatlanan Ante Zizic’in 6 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanmış, bunun üzerine de İsrail ekibi markette bir uzun aramaya başlamıştı.

Kulüpten yapılan açıklamayla Mathias Lessort ile sene sonuna kadar uzatma opsiyonu bulunan 2 aylık bir kontrat imzalandığı belirtildi.

Hatırlayacağınız üzere Fransız uzunun adı 2 Sırp ekibi, Kızıl Yıldız ve Partizan ile de anılmış ama somut bir gelişme olmamıştı.

2.06 metre boyunda olan 26 yaşındaki Fransız uzun geçen sezon Pro A’da 31 maçta ortalama 21.7 dakika süre alırken 10.8 sayı, 5.6 ribaund, 2.0 asist, 1.0 top çalma ve Monaco ile şampiyonluğa ulaştıkları EuroCup’da ise 23 maçta ortalama 24.6 dakika sahada kalırken 12.5 sayı, 6.1 ribaund, 1.1 asist, 1.2 blok istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Henüz ham bir uzun Lessort, bildiğiniz üzere uzun oyuncuların gelişim süreci 30 yaşına kadar aktif olarak sürüyor ve genelde asıl verimli dönemlerini 28-35 yaş aralığında ortaya koyuyorlar. Lessort açısından da durum farklı değil, öncelikli olarak sırtı dönük silahlarını geliştirmesi gerekiyor çünkü orta mesafe ya da dış şut tehditi yok ve bu nedenle sadece topsuz katlarla ya da ikili oyunlardaki devrilmeleri ile skor katkısı verebiliyor. Diğer taraftan enerjisi, atletizmi ve fiziksel oyunu sevmesi sayesinde ribaundlarda aranan isim ancak enerjisini kontrol etmekte sorunlar yaşayabilen ve erken faul problemine de girebilen bir isim. Zaten bu soru işaretlerinin de etkisiyle Bayern onu Monroe’nun arkasında yedek uzun olarak kullanmıştı Euroleague’de boy gösterdiği son sezonda.

Euroleague seviyesinde özellikle savunmada pozisyon bilgisi ve zamanlama problemleri nedeniyle etkisiz kaldığını görmüştük. Ama Maccabi onu alternatif uzun olarak düşündüğü için riskli bir hamle olmayacaktır. Evet Zizic’i kaybettiler ama ellerinde halen Reynolds gibi önemli bir uzun var ve Jake Cohen de tecrübesiyle kısa sürelerde faydalı olacaktır. Dolayısıyla Lessort’un kenardan getireceği enerji, sertlik ve boyalı alan etkinliği koç Sfairopoulos’un özellikle savunma odaklı basketboluna katkı verecektir. Yedek uzun olarak alındığı için doğru bir hamle olarak görüyorum.

https://youtu.be/cZyRQBWZmk4

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …