Güncel Haberler

ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (1. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 2021-22 sezonu açılış haftası tamamlandı.

Beklentilerin çok üstünde çekişmeli ve keyifli maçlar izlediğimiz bir haftayı geride bıraktık. Bir çok takımın hazırlık dönemindeki performansının çok daha üstüne çıktığı basketbol dolu bu haftasonunun ardından artık gelenekselleştirdiğimiz haftanın panoramasını gelin yine birlikte hazırlayalım ve bu sırada da ödülleri sahipleri ile buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da ligimizin en mütevazi bütçelerinden birine sahip olan HDI Sigorta Afyon Belediyespor, yaz döneminde de kadrosunu geç kuran, hazırlıklara da rakiplerinden daha sonra başlayan bir ekipti. Gerek kurdukları kadronun seviyesi, gerek koç Beşok’un BSL’deki tecrübe yeterliliği gerekse hazırlık dönemindeki performansları pek iyi sinyaller değildi. Ama onlar sahaya koydukları performansla daha ilk haftadan kolay lokma olmadıklarını gösterdiler. Konuk oldukları hazırlık döneminin en formda takımlarından biri olan Gaziantep’i nefis bir mücadelenin ardından son topta 85-86 ile yenmeyi başardılar ve ilk haftanın en dikkat çeken sonuçlarından birine imza atmış oldular.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:
(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Ben Bentil (Bahçeşehir): 21 sayı, 2-3 3sayı, 7 ribaund, 4 asist, 28 verimlilik
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 21 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 27 verimlilik
  • Melo Trimble (Galatasaray NEF): 24 sayı, 6 ribaund, 6 asist, 26 verimlilik
  • Bryant Dunston (Anadolu Efes): 22 sayı, 4 ribaund, 3 top çalma, 2 blok, 24 verimlilik
  • Mihajlo Andric (HDI Sigorta Afyon Belediyespor): 21 sayı, 3-4 3sayı, 3 ribaund, 22 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçtiğimiz sezon Panathinaikos’da istediği süreleri bulamayan ama yetenekleri hiç bir zaman tartışması konusu olmayan Euroleague patentli Ben Bentil, yeni sezona flaş bir karar alarak Euroleague ve EuroCup takımlarının tekliflerini geri çevirdi ve Bahçeşehir Koleji ile imzaladı. Ganalı forvet hazırlık döneminde sergilediği kaliteli performanslara sezonun açılış maçında da ortaya koydu. Güçlü fiziği, atletizmi ve yumuşak bilekleri ile gerek içerden gerekse dışarıdan takıma skor katkısı verebildiği gibi savunmada da takımın kilit isimlerinden biri olacağının sinyallerini verdi. 26 dakika sahada kalan tecrübeli forvet, Beşiktaş savunmasını en çok zorlayan isim oldu ve 5-8 2sayı, 2-3 3sayı, 5-5 s.atış isabetleriyle 21 sayıya ulaşırken istatistiklerine 7 ribaund, 4 asist, 1 top çalma da eklediği, takımını da galibiyete taşıdığı maçta 28 verimlilik puanı elde ederken aynı zamanda da haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

Resim

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:
(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak seçim yapılmıştır.)

  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 21 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 27 verimlilik
  • Oğuz Savaş (Bahçeşehir): 13 sayı, 8 ribaund, 6 asist, 23 verimlilik
  • Samet Geyik (Türk Telekom): 14 sayı, 3 ribaund, 18 verimlilik
  • Berk Demir (Türk Telekom): 11 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 18 verimlilik
  • Can Altıntığ (Semt77 Yalovaspor): 13 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 17 verimlilik
Frutti Extra Bursaspor son nefeste haberi

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …