Güncel Haberler

RESMİ: Anadolu Efes, Moerman ile Nikah Tazeledi!

2020-21 sezonunu hem Turkish Airlines Euroleague hem de ING Basketbol Süper Ligi şampiyonu olarak tamamlayan Anadolu Efes, iç transferde önemli bir hamleye imza attı.

Kontratı sona eren ve Fransız basınının iddiası üzerine Barça’ya dönme ihtimali gündeme gelen Adrien Moerman, yola Anadolu Efes ile devam edecek, lacivert beyazlılar kontratın 1 yıl daha uzatıldığını açıkladılar. Böylelikle kupalar sonrası bir veda mesajı yayınlayan Fransız forvetin ya biraz erken davrandığını ya da kulübe vermek istediyse eğer o mesajın alındığını söyleyebiliriz 😉

2.02 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli uzun forvet, bu sezon Euroleague sahnesinde 41 maçta görev alıp 22 tanesinde ilk beş başlarken ortalama 20:30 dakika sahada kalmış ve 6.4 sayı, %34.3 3sayı, 4.6 ribaund, 1.1 asist, 8.5 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Öncelikle koç Ataman’ın sisteminde şutör 4 numaraların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ki Moerman da bu sistemde kendisini geliştirmiş, farklı seviyeye çıkmış isimlerden birisiydi kuşkusuz son 2 sezonda. Euroleague sahnesinde olmasa da BSL’deki performansı ile normal sezonun bu şekilde dominant bitirilmesinin mimarlarından biriydi. Bu nedenle de tecrübeli koç haklı olarak onunla yola devam etmek istedi ve yönetim de geç olmadan onunla masaya oturup ikna etmiş.

Moerman her ne kadar bu sezon Euroleague sahnesinde tam olarak isteneni verememiş olsa da dış şut tehditi ve ribaundlardaki savaşçı kimliği ile önemli bir parçaydı. Ayrıca mobil bir uzun olması ve açık alandaki koşuculuğu tempoyu seven Efes için değerliydi. Fiziksel temastan kaçmaması, aldığı her dakikada enerjisini ve konsantrasyonunu yüksek tutabilmesi ve pek tabiki Euroleague’deki yüksek tecrübesi ile yeri kolay kolay doldurulmayacak bir parçaydı açıkçası. Alçak posttaki silahlarını da geliştirmeye devam ediyor ama şu bitiricilik işine bir çözüm bulmalı, kaçırdığı basit atışlar zaman zamana saç baş yolduruyor gerçekten.

Gelecek sezon da Singleton ile beraber 4 numarada dış şutlar, fiziksel oyun ve ribaundlar konusunda rakiplerin korkulu rüyaları olmaya devam edecekler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …