Güncel Haberler

Fenerbahçe Yine Sonunu Getiremedi! (Guduric’den kariyer rekoru)

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 2. maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu CSKA Moskova‘ya eksiklerine rağmen yine iyi direndi ama sonunu getiremedi ve 78-67’lik skorla kaybederek seri İstanbul’a taşınırken 2-0 geriye düştü.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

CSKA’da Daniel Hackett 14 sayı, 3-5 3sayı, 4 ribaund, 9 asist ile öne çıkan isim olurken, Tornike Shengelia 11 sayı, 7 ribaund, 7 asist ve Nikita Kurbanov 10 sayı, 6 ribaund, 2 top çalma ile galibiyetin mimarları oldular.

Fenerbahçe Beko cephesinde ise Marko Guduric 27 sayı (kariyer rekoru), 4-7 3sayı, 2 ribaund, 3 asist ile maçın yıldızı olurken, Nando De Colo 9 sayı ve Danilo Barthel 9 sayı, 3 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

CSKA ilk maçta olduğu gibi yine temsilcimizin adam değişme savunmasındaki ters eşleşmeleri işleyerek maça başladı. Rotasyonları nispeten daha iyi yapan Fenerbahçe CSKA’nın rahat sayılar bulmasını engelledi. Diğer taraftan ilk maçtan dili yanmış olan CSKA, De Colo’nun havaya girmemesi için Kurbanov ile tam sahadan aldı yıldız skoreri. Rus forvet maalesef sertlik konusunu biraz abarttı ve orta sahada topu çalmaya çalışırken De Colo’nun burnuna sert bir darbe vurarak açılmasına neden oldu, soyunma odasına gitmek zorunda kaldı Fransız skorer. De Colo kenardayken ilk maçta beklentileri karşılayamayan Guduric’in bu kez sazı eline almasıyla kendimize geldik. Ancak ilk maçta olduğu gibi Barthel’den yine duş şut katkısı gelmemesi ile savunmayı açmakta zorlandık. Çeyreğin ikinci kısmında ise Pierre ve Biberovic’in 4-5 numarada oynadığı kısa beşle yaptığımız alan savunması sayesinde ribaundları dengeledik ve ilk etapta bocalayan rakibe yaptırdığımız top kayıplarıyla öne geçtik ama bu sefer CSKA alan savunmasına karşı bulduğu boş üçlükleri değerlendirdi. Buna rağmen ilk çeyreği 25-23 önde kapattık.

İkinci çeyrekle beraber iki takım da savunmada vidaları sıkmaya başladılar. De Colo’nun geri dönmesi ve Biberovic’in de enerjisini hücumda iyi kullanıp Guduric’e eşlik etmeleriyle hücumda aradığımız ritmi, havayı yakaladık. Ancak CSKA’nın boyalı alandaki üstünlüğü, hem içerden hem de dışarıdan savunmamızın çok açık vermesine neden oldu. Hücumda iyi top çeviren ve doğru şutlar bulan Rus ekibi önde kalmayı başardı. Hücum ribaundlarında çok etkili olan ve uzunları dinlendirdiğimizde sahada olan kısa beşleri çok yıpratan CSKA, bir üstüne Clyburn’den geçiş hücumlarında üst üste gelen 2 üçlük bulunca oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdi. Guduric bir kez daha sahneye çıkarak takımı toparladı, soyunma odasına 50-42 geride girdik.

İkinci yarı düşük tempoda ve bir o kadar sert başladı. Düdüklerle sık sık duran oyunda pas trafiğini kuramamamız CSKA’nın da alçak posta indirdiği toplarda yaptığımız ikili sıkıştırmalar onların da skor üretmesini engelledi. Kenardan Melih yerine gelen Kenan savunmada agresifliği ile takımın enerjisini yükseltti. Yanında Brown, Guduric, Pierre ve Barthel’i sahada tutan koç Can savunmada istediği direnci ve ribaundlardaki savaşçı kimliği yakalamış oldu. Savunmadaki bu direnç maçın içinde kalmamızı sağladı, son çeyreğe 60-55 geride girdik.

Son çeyreğe Guduric yine aktif başladı ve çembere yaptığı ataklar sayı olmasa da CSKA’nın faul sayıları yükselmeye başladı. Diğer taraftan Barthel’in sahada olduğu anlarda CSKA kısaları onun ağır ayaklarına sürekli hücum ederek savunmamızın dengesini bozdular. Ayrıca ribaundlarda yine üstünlüğü ele geçiren, üst üste hücum ribaundlarıyla savunmamızın direncini kıran CSKA maçın kontrolünü yeniden ele aldı ve farkı açmaya başladı. Ukhov’un gömülen savunmamıza karşı bulduğu ekstra üçlükler canımızı yakarken biz de faul haklarının dolmasıyla beraber potaya giderek çizgiye gidip maçta kalmayı başardık. Maçı dengelemeye yaklaştığımız anlarda Barthel tepeden bulduğu pozisyonda yine çembere bakmak yerine pas vermeyi tercih etti ve maçın kırıldığı anlardan biri de buydu. Bu hücumdan boş döndük ve sonrasında da kontrol tamamen ev sahibinin eline geçti. Bitime 2 dakika kala bu kez Kurbanov’dan kritik bir üçlük isabeti bulan CSKA farkı çift hanelere çıkartarak sarı lacivertlilerin direncini kırdı ve maçı 78-67 ile kazanarak seride 2-0 öne geçti.

Sarı lacivertliler ilk maçtan farklı olarak Pierre’in enerjsini kullanarak kısa beşlerle alan savunması yapmayı denedi. Bunda da nispeten başarılı oldu ama hem Ukhov, Antonov, Kurbanov gibi isimlerden gelen ekstra üçlükler canımızı çok yaktı. Ayrıca yine Vesely’nin yokluğunda ribaundlarda sınıfta kaldık. Alan savunması yaptığımız anlarda bile verdiğimiz hücum ribaundları tüm direncimizi kırdı. İlk 2 maçtan çok şey öğrendik ve en önemlisi de bu CSKA’yı yenebileceğimizi gördük. Vesely’nin 3. maçta dönmesi durumunda farklı bir seri izleyebiliriz, özellikle İstanbul’daki ilk maç tabiki çok kritik olacak. Guduric ve De Colo ilk 2 maçtaki bireysel performanslarını birleşitirip bu maçta ortaya koymaları, Vesely ve Pierre’in de ekstra oynamaları gerekiyor. Bu seriyi 2-2’ye getirebiliriz, yeterki 3. maçı kazanalım.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …