Güncel Haberler

Yeni Sezon İçin CSKA ve Zenit, Bryant’ı İstiyorlar

Yeni sezon için kanat rotasyonuna takviye yapmak isteyen iki Rus ekibi CSKA Moskova ve Zenit aynı isim ile ilgileniyorlar.

Bu sezon Maccabi Tel Aviv bekletileri karşılayamadı ve Elijah Bryant bireysel anlamda istikrarlı ve verimli bir sezon geçirdi. Dolayısıyla da bir çok Turkish Airlines Euroleague ekibi onunla ilgilenmeye başladı, başta da 2 Rus ekibi var.

Ancak şunu da belirtelim Bryant’ın İsrail ekibi ile kontratı bu yaz sona erecek ve oyuncuya yakın kaynaklar önceliğinin NBA olduğunu, 2 Ağustos’da başlayacak serbest oyuncu piyasasını test etmeden herhangi bir takım anlaşmayacağını belirtiyorlar.

1.96 metre boyunda olan 26 yaşındaki Bryant, bu sezon Euorleague sahnesinde 34 maçta görev alırken 9.8 sayı, yüzde 36.9 3sayı, 3.0 ribaund, 2.0 asist, 8.8 verimlilik ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Bryant istatistiklerine baktığınızda önemli bir oyuncu değilmiş izlenimi verebilir ama ligdeki en iyi çok yönlü kanat oyuncularından biri. Özellikle istikrarı, kaliteli karakteri ve oyunun iki alanındaki yüksek enerjisi artı konsantrasyonu ile tam anlamıyla her eve lazım bir isim. Belki bu sezon her maçta çift haneli skorlara ulaşamadı ve zaman zaman hücumda sönük kaldı ama ribaundlarda ve işin savunma tarafında hep oyunun içindeydi. Zaten önemli özelliklerinden biri de savunmadaki sürekiliği ve güçlü fiziği artı çabukluğu sayesinde 1, 2, 3 numarlı pozisyonların tamamında rakiplerin karşısında yer alabilmesi, önemli skorerleri yavaşlatabilmesiydi. Hücumda ise Dorsey ve Wilbekin gibi topla oynamayı seven guardlar arasında pozisyonları fazla forse etmek yerine oyunun ona gelmesini bekledi, genelde bitirici rolünde kendisine pas verildiği kadar işin içine girdi. Ama kariyer rekoru kırdığı Efes maçında da gördüğümüz üzere topla kendi skorunu üretebilen, ceza atışlarını yüksek yüzdeyle isabete çeviren hatta ikili oyunları organize ederek takımına bu alanda da destek olabilen bir kanat oyuncusu. Daha fazla pasa dayalı olan ve Maccabi’nin aksine saha yerleşimini daha iyi yapabilen takımlarda değeri ve verimliliği çok daha yüksek olacaktır.

Önceliği NBA ve orada kontrat bulabileceğini düşünüyorum. Ama Avrupa’da kalırsa hem CSKA hem de Zenit onun için doğru adresler olacaktır. Itoudis de Pascual da onun daha verimli olabileceği pasa dayalı, tempolu hücumları seven koçlar. Zenit’de Pangos ve CSKA’da Hackett ile Lundberg gibi takımı iyi organize eden guardların yeni sezonda da kadroda olacağını düşündüğümüzde bitirici olarak pas trafiğini iyi kuran Rus ekiplerinde verimliliği üst seviyelere çıkacaktır. Ayrıca savunmada da her koçun takımında görmek isteyeceği önemli silah Bryant. Savunmaya önem veren iki koçun da onu neden istedikleri gayet açık zaten.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …