Güncel Haberler

Komsuoğlu, Fenerbahçe Beko’daki Son Durum Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko basketbol takımından sorumlu olan yönetim kurulu üyesi Sertaç Komsuoğlu, gündemdeki konularla ilgili Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Sezondan başından beri coronadan iyi korunuyoruz diye övünüyorduk ama son dönemlere covid 19 vakaları arttı. Play offlara gelmeden Zalgiris maçında hakikaten dibe vurmuştuk. Moralimiz çok bozuktu, play off’lara kalma konusunda biz değil ama bazı taraftarlarımız arasında inancını yitirenler vardı. Oradan bir çıkış yakaladık ve bugün play offları konuşuyoruz. Normal sezonu lider bitiren takımla bizim aramızda 4 mağlubiyet farkı var, bunu özellikle vurgulamak istiyorum. ‘Ahh, vahh’ diyeceğimiz maçları dikkate alırsak eğer, biz de çok rahatlıkla o sırada olurduk. Hatta konuşmamızın başında ‘hakemler şöyle yapmasa, böyle yapmasa’ zaten olurduk diyeceğim ama biliyorsunuz ben bu tip olaylarda kolay bahanelere sığınmak istemiyorum. Geldiğimiz nokta takımımız için memnuniyet verici ama Fenerbahçe hiçbir zaman bununla yetinmez, play offlarda tamamen savaşıp, mücadele edeceğiz.

FB TV

Takımımızda yaşanan covid-19 vakaları ile ilgili bilgi veren Komsuoğlu, “Sosyal medyada en çok corona konusunda sorular geldi. Bizim takımımız kendini çok iyi koruyor. Özel yemekler, motivasyon yemeklerinin bu vakalarla hiçbir alakası yok. Sürelere baktığınızda alakası olmadığını görürsünüz. Bu takımın birlikte olmaya ihtiyacı var, birlikte zaman geçirmeye ihtiyacı var. Olabildiğince yemek yerken bile ekmeği ağzıma atıyoruz, sonra maskeyi takıyoruz. Yurt dışı seyahatlerimizde de otelin kapısının önüne bile çıkmıyoruz. Bu konuda kesinlikle takımımızın çok dikkatli olduğunu vurgulamak istiyorum. Ama doğaldır ki İstanbul ve Türkiye’deki vakalar ciddi boyutta arttı. Bizim oyuncularımız da insan. Markete gitmek, çocuklarıyla ilgilenmek zorundalar. Okula giden veya başka bir yere giden varsa onları almak zorundalar. Corona bu kadar artmışsa biz de ne kadar korunsak bundan etkilendik. Takımımızın kaptanı Melih nişanladı. Bu nişan sırasında coronanın takımımıza yayıldığını düşünen çok taraftarımız oldu. Keşke bir anlamda bu akımı başlatan TSYD Başkanı Sevgili Oğuz Tongsir beni veya bizden bir arkadaşımızı arayıp öğrenseydi. Şöyle bir tweet attı: ‘Kadın voleybol takımı Melih’in nişanlısı voleybolcu Damla nedeniyle corona oldu Fenerbahçe’nin ve o doğrultuda takım maça çıkamadı, hükmen yenildi. Erkek takımına da bu nişandan geldi. Bu nedenle erkek takımı da play-offlara birçok eksikle çıkıyor’ diye tweet attı ve buna başka gazeteciler de başta olmak üzere birçok kişi yorumlar yaptı, olayın böyle olduğunu ifade ettiler. Keşke Oğuz Tongsir şunu bilseydi.” dedi.

MELİH’İN NİŞANIYLA İLGİLİ YANLIŞ BİR YARGI VAR

Komsuoğlu açıklamalarına şöyle devam etti: “Damla geçen yıl sakatlığı nedeniyle zaten yoktu. Voleybolu bıraktı. Melih’in nişanında basketbol takımımızdan kimse yoktu. Özellikle çok hassastık, bir tek Ahmet vardı. Olayın olduğu tarih 6 Nisan. 6 Nisan’da bizim ilk vakamız oluşmuştu zaten. Ve nişanın yapıldığı tarihte gerek Melih gerek Ahmet antikor üretiyor, daha önce korona yaşamışlar. Biz düzenli olarak sadece PCR testi yapmıyoruz. Oyuncularımıza, teknik heyetimize ve bizlere antikor testi de yapılıyor. Kaptanımıza hakikaten yanlış yargı yapılıyor. Konuyla hiçbir alakası olmayan, süreçte de zaten şu anda gelinen noktada tarihlerin tutmadığı bir suçlamayla karşı karşıya kaldı. O nedenle buradan özellikle taraftarımıza seslenmek istiyorum; kaptanımızı, oyuncularımızı veya bizleri, oynadığımız oyunlardaki performanslarımızdan dolayı bizleri yapılan transferlerden veya aldığımız belirli kararlardan dolayı tabii ki eleştirebilirler. Biz o eleştirilerin hepsini ciddiye alıyoruz ama lütfen yanlış yargı yapmasınlar. Burada ben kaptanımızın ne kadar üzüldüğünü biliyorum. Gerek kaptanımızın, gerek sevgili nişanlısı Damla’nın ve nişan töreninin konuyla hiç alakası yoktur. Bu tören tamamen aile içinde olan bir şeydi. Bizler bile korona riskimiz var diye katılmadık.”

SAĞLIK BAKANIMIZA VE GENÇLİK VE SPOR BAKANIMIZA MEKTUP YAZDIK

Koronavirüse karşı Sağlık Bakanlığı’nda aşılanma konusuyla ilgili destek beklediklerini belirten Sertaç Komsuoğlu, şöyle konuştu: “Biz koronayla ilgili Fenerbahçe olarak Sağlık Bakanımıza bir mektup yazdık. Dedik ki, Biz Fenerbahçe’yi, Türkiye’yi Avrupa’da temsil ediyoruz. Şu anda seyahat yasağı olmasına rağmen neredeyse her hafta, en kötü 2 haftada bir yurt dışına gidiyoruz. Nereye gidiyoruz? Sırbistan’a, İsrail’e, İspanya’ya, Yunanistan’a, İtalya’ya, Almanya’ya… Lütfen bize bir formül bulun, oyuncularımız aşılansın ve riskimiz azalsın. Biz burada bir ayrıcalık istemiyoruz çünkü ülkemizde birçok kesim hala aşı olmak için sıra bekliyor. Sadece Fenerbahçe için de yazmadık bunu. En azından Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden Fenerbahçe gibi, Anadolu Efes gibi, Karşıyaka gibi yani kupanın adının ne olduğu önemli değil. Bu takımlara da yapalım. Bu takımlar da aşılarını olsun ki takımda oynayan oyuncular arasında korona geçirenler olduğu için kalkıp 40 kişilik bir ekipte 40 kişide olmasına da gerek yok.

Şu anda mesela bizim efsanemizin parçalarından olan sevgili Aydın hocamız, Aydın Örs korona geçirmesine rağmen, aşı olmasına rağmen şu anda kendisi yine korona, hastanede. Bu nedenle bu ciddi bir iş. Ciddi bir iş olduğu için bu konuda Sağlık Bakanlığı’ndan bir destek talep ettik. İnşallah en kısa sürede bize dönerler. Maça gittiğimizde bir otelde kalıyoruz. Herkese PCR testin ne, ateşin ne diye bakma şansımız da yok. O nedenle bu konuda en azından aşılanma konusunda destek bekliyoruz. Bu desteği de sadece kendimiz için, Fenerbahçe için istemiyoruz.”

Jan Vesely’nin sağlık durumuna ilişkin son bilgileri de aktaran Komsuoğlu, “Çok ciddi bir sakatlık geçirdi ama burada gerek takım doktorumuz sevgili Ahmet Kulduk’a, gerek bu konuda destek aldığımız Acıbadem Hastanesi’ne özellikle teşekkür ediyorum. Şöyle ki çok iyi bir tedavi uyguladılar. Çok çok kısa sürede Vesely’i ayağa kaldırdılar. Durumu nedir derseniz? Yarın Moskova seyahati öncesinde son durumuna bakacağız. Ona göre de ya bizimle gelecek ya da İstanbul’da kalacak, çalışmalarına devam edecek. Ama şunu söyleyebilirim, çok büyük bir terslik olmazsa Vesely, İstanbul’daki serinin üçüncü maçından itibaren aramıza katılacaktır. Moskova seyahati için şu anda kesin bir şey söylemiyorum. Teknik heyetimiz durumuna bakacak ve hazırsa ona göre karara verecek.” dedi.

Komsuoğlu, takımlarda yaşanacak Covid vakaları nedeniyle parkeye çıkamayışlarının önüne geçmek amacıyla EuroLeague yönetimin aldığı kararı ise şu şekilde anlattı:

Şimdi şöyle ki hükmen mağlubiyet değil. Bu konu, bugünün konusu değil, play-off’lardan önce gündeme geldi. Play-off’lardan önce gündeme geldiğinde takvimin bitmesi anlamında play-off’larda artık herhangi bir erteleme olmayacağı karara bağlandı. Bunun için de bizden ilave oyuncu listesi, altyapıdan oyuncu listesi istendi. Yani deniliyor ki, ‘senin eğer sakatın varsa altyapıdaki oyuncularınla da olsa bu işi bitireceksin’ şeklinde bir karar alındı. Tabii bu karar sadece bize değil, tüm takımlara uygulanıyor. Şimdi burada önemli olan eğer ki 8 kişinin altına düşersek de 20-0 hükmen mağlubiyet söz konusu. Onun için şu anda hani EuroLeague üzerinde bir baskı kuralım, şöyle yapalım, maçı erteletelim gibi bir şansımız yok. Ama ben hep bunu söylüyorum, bazen bana ‘çok iyimsersin’ deniliyor ama eğer bizim bu kadroda Türkiye Ligi+EuroLeague 17 kişimiz varsa ve biz bu kadroya, bu arkadaşlarımıza, bu çocuklarımıza Sarı Lacivert çubuklu formamızı giydirirsek sonuna kadar savaşacaklar. Hep beraber sonuna kadar savaşacağız. Çünkü başka bir seçenek yok. O nedenle maçların ertelenmesi söz konusu değil. Çarşamba günü gideceğiz, sağlıklı oyuncularımızla gideceğiz, sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnşallah oradan istediğimiz sonuçları alıp döneceğiz.

FB TV

Transfer sorusuna Komsuoğlu, “Fenerbahçe için en önemli konulardan biri yeniden yapılandırması ve 2023 yılında inşallah olası EuroLeague finalinin İstanbul’da olması durumunda tekrar çok iddialı bir şekilde bu finalde yer alacağımızı söylemiştik. Demek değildir ki gelecek sene iddialı değiliz. Gelecek sene de iddialıyız. Bu konuyla ilgili çok iyi çalışıyoruz. Gerek Maurizio Gherardini gerek Zarko Cabarkapa, buna sadece oyuncu bazında bakmayalım. Gelecek yılın yapılanması derken o zamanda söylemiştik. İkinci takım oluşturulması gençlerimizin bizim gözlediğimiz bir takımda rekabetçi ortamda kendilerini geliştirmesi konusunda tüm çalışmaları yapıyoruz. Gelecek senenin takımı hakkında da taraftarlarımız hiç endişeye kapılmasın. Hiçbir gecikme, hiçbir ‘ah şu olsaydı bu olsaydı’ durumu söz konusu değil. Biz dersimize çok iyi çalışıyoruz.” yanıtını verdi.

HAKEMLER İYİ NİYETLİ OLSUN İSTİYORUZ

Hakem yönetimleriyle ilgili de değerlendirmeler yapan Sertaç Komsuoğlu, “Ben bir maç sonrası -çok önemli açıklamalar yapacağım- dedim taraftarlara, sonra da yapmadım. Hatta bana o dönemde eleştiriler geldi, ‘bir şeyler konuşacaktınız, konuşmadınız’ diye. Türkiye Ligi’nde de sona geliyoruz. Play-off’lar başlayacak. Play-off’larda da yine aynı hakemlerle devam edeceğiz. Şimdi bizim çok canımızın yandığı bir maç var. O maçta da herkes hakemlerin nasıl maç yönettiğini biliyor. Bu konuyla ilgili herkes bizi aradı, söyledi. O hakemler belli ki gizli ceza aldılar, bir süre maç yönetemediler. Bu hakemler geçtiğimiz günlerde başka bir takımın da aynı şekilde canını yaktılar. Şimdi biz hakemlerde isim isim gitmekten taraf değiliz. İyi niyetli olduğu sürece… Maça gidiyoruz, hakeme kızıyoruz. Ondan sonra bizim lehimize bazı kararlar veriyor. Onlar da doğru değil. Ortaya karışık oluyor kararlar. Hakemler iyi niyetli olsun istiyoruz. Hakemler maçları iyi yönetsinler istiyoruz. Bir yandan da kuralları öğrensinler istiyoruz. Türkiye Ligi’nde de çok önemli maçlara çıkacağız. Hakemlerden şikayetlerimiz belli. Yani hakemler bizim lehimize veya aleyhimize karar vermesinler, iyi niyetli, gördüklerini çalsınlar. Tabii oyuncularımız şunu da anlayamadılar, bir pozisyonda sertliğe izin veriliyor bir pozisyonda hiçbir şeye izin verilmiyor. Bizim çocuklar da bazen ne yapacaklarını anlamıyorlar. Hatta bir maçımızda yine Jan ne olduğunu anlamadı, soru soru ve Jan’a ağır teknik fauller çalındı. Ondan sonra da ‘yanlış anlaşılmışız’ dendi. Bunlara gerek yok. Biz hakikaten bu ligde bütün takımlara büyük saygı duyuyoruz. Türkiye Ligi’ndeki bütün takımlara, bütün deplasmanlara büyük saygıyla gidiyoruz. ” diye konuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …