Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Challenge 26.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de sona giderek yaklaşıyor ve 26. hafta programının ilk maçları Perşembe günü başlıyor.

Ben de her zaman olduğu gibi sizlerle Euroleague Fantasy Challenge takımımımda yaptığım değişiklikleri paylaşıyor olacağım. Keyifli okumalar.

Bu hafta 3 değişiklik hakkımız olmasına rağmen, ben ikisini kullanmayı tercih edeceğim. Önce yolları ayıracağımız isimlere bakalım.

  • İlk isim son haftalarda Larkin’in kendisine gelmesiyle performansı düşen, daha doğrusu eskisi kadar fazla top kullanmayan, bunun da etkisiyle verimlilik değerlerini kaybeden Vasilije Micic olacak. Evet bu hafta Anadolu Efes Türk derbisinde Fenerbahçe ile oynayacak ve sarı lacivertlilerin guard savunması iyi değil ama geçen hafta getirdiği eksi puandan sonra ona bir kez daha güvenmeyeceğim en azından bu hafta için.
  • İkinci yolları ayıracağımız ise Real Madrid‘in Arjantinli forveti Gabriel Deck olacak. Geçen hafta beni hayal kırıklığına uğratmıştı ve açıkçası hücumda sınırlı kaldığı günlerde verimliliği çok düşen, istikrarsız bir oyuncu olduğunu gösterdi. Bu hafta onu takımımdan gönderiyor.

Şimdi de gelin yeni transferlerimize göz atalım:

  • İlk hamlemiz guard rotasyonuna olacak ve ABD’den dönen, bu hafta CSKA Moskova‘nın Olympiakos deplasmanında yine en büyük kozu olacak olan Mike James‘i kadroma ekledim. Son 3 maçında ortalama 18 puan getirmiş, bir önceki hafta ise tam 37 puan getirmişti. Bu hafta en az 20 puan getirmesini beklediğim bir isim.
  • İkinci isim ise pota altına geliyor, Deck yerine son haftalarda parlamaya başlayan Alba Berlin‘nin uzun Ben Lammers‘ı kadroya ekledim. Son maçlarda atletizmi, orta mesafe yüksek yüzdeli şut tehdiri ve ribaundlara verdiği katkıyla verimlilik puanını yükselten Birleşik Amerikalı uzun geçen hafta 23 puan getirmişti ve bu hafta da kendi sahalarında Panathinaikos karşısında benzer bir getiri sağlamasını bekliyorum.

Takımımızın yeni görüntüsü de aşağıdaki şekilde olacak:

(*Unutmadan ligimize katılmak isteyenler için; ligimizin adı BasketServisi, lig kodu ise F7PEFW64)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …