Güncel Haberler

RESMİ: Ormanspor’dan Euroleague Patentli Uzun Hamlesi

ING Basketbol Süper Ligi‘nin düşme adaylarından biri olan OGM Ormanspor, milli takım arasıyla beraber kadrosuna önemli bir takviye yaptı.

Daha önce NBA’de ve Euroleague sahnesinde hem Panathinaikos hem de Asvel Villeurbanne formaları ile izlediğimiz tecrübeli uzun Adreian Payne ile sezon sonuna kadar anlaştıklarını duyurdular.

30 yaşında olan 2.08 metre boyunda olan Payne son olarak geçen sezon Asvel forması giymiş, Euroleague sahnesinde 13 maçta ortalama 17.7 dakika süre almış, 10.5 sayı, yüzde 39.5 3sayı, 3.9 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

NBA draftından birinci turdan seçilerek Timberwolves, Hawks ve Magic formalarını giymiş olan Payne, 2017-18 sezonunda Panathinaikos forması ile ilk kez Euroleague sahnesinde boy göstermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Euroleague sahnesinde daha önce Panathinaikos ile şansını deneyen ama pek başarılı olamayan Payne, Asvel ile çok daha etkili bir performans sergiledi. Geçen sezon koç Mitrovic’in pota altında en güvendiği isimlerden biriydi ki tecrübesi, pozisyon bilgisi ve iç-dış tehditi ile sürekli ters eşleşme yaratması sayesinde fark yarattı Fransız ekibinde. Hücumda önemli yeteneklere sahip olan tecrübeli uzunun bu sezon neden Euroleague ekiplerinden bir kontrat alamadığına ve neden sezonun bu bölümüne kadar boşta kaldığına gelecek olursak… Öncelikle Payne saha içerisinde devamlılık sorunu yaşayan, istikrar konusunda beklentileri karşılayamayan bir uzun. Diğer taraftan bir pivottan çok 4 numara gibi oynamayı, dış şutlar ve yüzü dönük silahları ile skor üretmeyi tercih etmesi ama buna karşın ayaklarının yeteri kadar çabuk olmaması verimililiğini düşürüyor. Potadan uzak kalması da ribaundlar konusunda beklentileri karşılayamamasına neden oluyor. İşin savunma tarafında da fazla mücadale etmeyi sevmediğini, fiziksel temastan kaçtığını biliyoruz.

Bu eksiklerle artık Euroleague sahnesini bırakın bir çok EuroCup ve Şampiyonlar Ligi takımı bile onu takıma katmayı tercih etmedi. Ancak Ormanspor gibi ligde kalmak isteyen bir takımda özellikle hücum performansı anlamında takıma değer katabilecek, bu seviyeler için fark yaratabilecek bir uzun. Hem Haggins hem de Kikanovic ile beraber oynayabileceği gibi temponun arttığı anlarda 5 dışarıda oynama tercihine göre ona pivot pozisyonunda da görev verilebilir. Kariyeri düşüşte olan bir oyuncu için güzel bir fırsat yakalamış durumda, bakalım bunu nasıl değerlendirecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …